Patatesli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Püre için:
- 3 adet orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Sote için:
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- Tuz,kırmızı tozbiber, karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
Patatesli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyup yumuşayana kadar haşlayalım.
- Tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
- Küp küp doğradığımız tavukları ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ardından doğradığımız soğan ve biberleri ilave edip yumuşayana kadar kavuralım.
- Domates ve baharatları ilave edip bu şekilde 6-8 dakika pişirip ocaktan alalım.
- Püre için haşlanan patatesleri ezip içerisine süt,tereyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağ ilave edip güzelce karıştıralım.
- Güvece önce patates püresini ardından hazırladığımız tavuk ve en son üzerine biraz kaşar serpip 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder