30 Mart 2023 Perşembe

Porsiyonluk Kadayıf Tarifi

 

Porsiyonluk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • ️ 500 gram taze kadayıf
  • ️ 250 gram eritilmiş tereyağı
  • ️ 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • ️ 4 su bardağı şeker
  • ️ 4 su bardağı su
  • ️ Birkaç damla limon suyu

    Porsiyonluk Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 24 adet elde ettim. İlk önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatın, limon suyunuda ekleyip 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
  • Kadayıfları elimizle veya bıçakla doğrayalım, yağı üzerine dökelim ve elimizle iyice yedirelim.
  • Muffin kalıbının yarısına kadayıfı yerleştirin, bir bardak yardımıyla iyice bastırın, üzerine ceviz ve tekrar kadayıfı ekleyerek tekrar bastırın.
  • 180 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan kadayıfları hemen kalıptan çıkarıp bir borcama dizelim.
  • Sıcak kadayıfların üzerine soğumuş şerbeti dökelim. 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder