Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Sıvı Yağla Kat Kat Sade Katmer Tarifi

 

Sıvı Yağla Kat Kat Sade Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 3 su bardağı su (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Mayalanması için,

  • 2 yemek kaşığı toz maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su

Yufkalara sürmek için;

  • 2 su bardağı sıvı yağ varsa zeytin yağıyla karışık

    Sıvı Yağla Kat Kat Sade Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık suya mayayı ve toz şekeri koyup 10 dakika kadar ilk mayalandırmayı yapalım.
  • Diğer tarafta mayayı ve diğer malzemeleri una katıp orta yumuşaklıkta bir hamur yapıp yarım saat kadar dinlendirelim.
  • Hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım. Benim on bezem çıktı.
  • Bezeleride on dakika daha dinlendirin.
  • Merdaneyle ve oklavayla büyüterek bıçak sırtı kalınlığında açıp yufkanın her tarafını iyice yağlayalım.
  • Yufkanın karşılıklı iki tarafını ortaya katlayıp tekrar yağlayalım.
  • Tekrar kalan kenarları ortada birleştirip merdaney le çok bastırmadan hafif açalım.
  • Teflon tavamızı ocağa koyalım.
  • Yağsız altı iyice kızınca yaptığımız katmeri tavaya koyup arkalı önlü iyice kızartalım.
  • Diğer bezeleri de bu şekilde yapalım.
  • Sıvı yağlı katmerimiz hazır mümkünse sıcak servis yapıp sade olduğu için peynirle nefis gider.

    Arzu eden yufkayı açıp yağladıktan sonra içine tahin toz şere veya haş haş koyup katlayıp pişirebilir. Öylede güzel olur).

    Afiyet sıhhat olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?