Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi

 

Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • Domates
  • Biber

Salçalı sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı kadar su

Tepsinin altına sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymamızı yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine ince ince doğranmış yada robottan ezilmeden çekilmiş soğan,sarımsak ve biberlerimizi ilave edelim.
  • İnce kıyılmış maydanozu tuz ve baharatlarınıda ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Tereyağıyla yağladığımız tepsiye kıymamızı alalım ve bastırarak yayalım.
  • Üçgen şeklinde dilimleyelim üzerini domates ve biberle süsleyelim.
  • En son salçalı sosunu üzerine gezdirelim ve 200 derece ısıtılmış alt üst ayar fırında 40 dk pişirelim.
  • Pişen kebabımızı dilimleyip dilediğimiz şekilde servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun hayırlı iftarlar

Yorumlar