Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
- Domates
- Biber
Salçalı sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı kadar su
Tepsinin altına sürmek için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymamızı yoğurma kabına alalım.
- Üzerine ince ince doğranmış yada robottan ezilmeden çekilmiş soğan,sarımsak ve biberlerimizi ilave edelim.
- İnce kıyılmış maydanozu tuz ve baharatlarınıda ekleyip güzelce yoğuralım.
- Tereyağıyla yağladığımız tepsiye kıymamızı alalım ve bastırarak yayalım.
- Üçgen şeklinde dilimleyelim üzerini domates ve biberle süsleyelim.
- En son salçalı sosunu üzerine gezdirelim ve 200 derece ısıtılmış alt üst ayar fırında 40 dk pişirelim.
- Pişen kebabımızı dilimleyip dilediğimiz şekilde servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun hayırlı iftarlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder