Yoğurtlu Havuç Pancar Mezesi Tarifi

 

Yoğurtlu Havuç Pancar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy pancar
  • 2-3 büyük boy havuç
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Zerdeçal

Taban için ;

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Dereotu

Üzerine ;

  • Ceviz
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber

    Yoğurtlu Havuç Pancar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarları ve havuçları ince çubuklar şeklinde doğrayın.
  • Ayrı ayrı zeytinyağ ve baharatlarla harmanlayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yayın ve ısınmış 220 derece fırında 15-20 dk kadar pişirin.
  • Dirilik istemiyorsanız pancarı önden biraz haşlama yapabilirsiniz. Ben çiğden koydum hafif dirilik oluyor ama biz böyle seviyoruz.
  • Dereotunu ince ince kıyın ve süzme yoğurda ekleyin.
  • Tuzunu da ekleyip servis tabağınıza yoğurdu yayın.
  • Üzerine önce pancarları koyun sonra da havuçları eşit şekilde yayın.
  • Cevizleri zeytinyağında bir tur kavurun yakmadan hemen alın.
  • Kırmızı toz biberi de ekleyin ve havuçların üzerine gezdirin.
  • Deneyeceklere afiyet olsun.

Yorumlar