Yoğurtlu Havuç Pancar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük boy pancar
- 2-3 büyük boy havuç
- Zeytinyağ
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Zerdeçal
Taban için ;
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Tuz
- Dereotu
Üzerine ;
- Ceviz
- Zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
Yoğurtlu Havuç Pancar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancarları ve havuçları ince çubuklar şeklinde doğrayın.
- Ayrı ayrı zeytinyağ ve baharatlarla harmanlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yayın ve ısınmış 220 derece fırında 15-20 dk kadar pişirin.
- Dirilik istemiyorsanız pancarı önden biraz haşlama yapabilirsiniz. Ben çiğden koydum hafif dirilik oluyor ama biz böyle seviyoruz.
- Dereotunu ince ince kıyın ve süzme yoğurda ekleyin.
- Tuzunu da ekleyip servis tabağınıza yoğurdu yayın.
- Üzerine önce pancarları koyun sonra da havuçları eşit şekilde yayın.
- Cevizleri zeytinyağında bir tur kavurun yakmadan hemen alın.
- Kırmızı toz biberi de ekleyin ve havuçların üzerine gezdirin.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder