Çilek Reçeli (Yıllardır Yapıyorum Bu Ölçülerle) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kg çilek
- 6 su bardağı toz şeker
- Çeyrek limonun suyu
Çilek Reçeli (Yıllardır Yapıyorum Bu Ölçülerle) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkayıp ayıkladığımız çileklerin üzerine şekeri gezdirip bir gece bekletelim. Ara sıra karıştıralım şeker dibe çöküyor.
- Ertesi gün geniş bir tencereye alıp orta ateşte kaynatalım.
- Üzerinden sürekli köpüğünü alalım,kaynamaya başlayınca artık köpük almaya gerek kalmıyor o köpükler sönüyor.
- 45 dakika kaynatıp sona doğru limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp kapatalım. (bir çay bardağına su koyup reçelin suyundan damlatın hemen dağılmıyorsa olmuştur. ) ilk sıcağı çıkınca kavanoza alalım.
- Ilıyınca kapağını kapatıp dolaba kaldıralım.
- Dolapta kaldıkça kıvamı koyulasacaktır. Kaydırarak resimlerde görebilirsiniz yapım aşamalarını.🍓🍓🍓🍓afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder