Çilek Reçeli (Yıllardır Yapıyorum Bu Ölçülerle) Tarifi

 

Çilek Reçeli (Yıllardır Yapıyorum Bu Ölçülerle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg çilek
  • 6 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limonun suyu

    Çilek Reçeli (Yıllardır Yapıyorum Bu Ölçülerle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkayıp ayıkladığımız çileklerin üzerine şekeri gezdirip bir gece bekletelim. Ara sıra karıştıralım şeker dibe çöküyor.
  • Ertesi gün geniş bir tencereye alıp orta ateşte kaynatalım.
  • Üzerinden sürekli köpüğünü alalım,kaynamaya başlayınca artık köpük almaya gerek kalmıyor o köpükler sönüyor.
  • 45 dakika kaynatıp sona doğru limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp kapatalım. (bir çay bardağına su koyup reçelin suyundan damlatın hemen dağılmıyorsa olmuştur. ) ilk sıcağı çıkınca kavanoza alalım.
  • Ilıyınca kapağını kapatıp dolaba kaldıralım.
  • Dolapta kaldıkça kıvamı koyulasacaktır. Kaydırarak resimlerde görebilirsiniz yapım aşamalarını.🍓🍓🍓🍓afiyet olsun

Yorumlar