Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- Az cimcik tuz
- 1 paket kuru pakmaya
Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kaba 2 su bardağı yoğurtdu koyuyorum, daha sonra 1 tane yumurtayı kırıyoruz.
- Sonrada aldığı kadar unu koyuyoruz az cimcik tuz 1 paket kuru maya koyuyoruz.
- Koyduktan sonrada bütün malzemeyi yoğuruyoruz yoğurduktan daha sonra kapta hamuru yuvarlak bırakıyoruz.
- Kabın kapağını kapatıp mayası gelmesi için kapatıp bezlerle sarıyoruz mayası çok gelsin diye güzel saralım ki mayası çabuk gelsin.
- Hamurun mayası geldikten daha sonra hamur tezgaha vurulur vurulduktan sonrada unlanır unlandıktan daha sonra merdane yardımı ile açılır.
- Açıldıktan sonra bardak yardımıyla kesilerek şekil verilir verildikten daha sonrada kızartma tenceresine yağ dökülür.
- Döküdükten sonra yağ kızdırılır kızdırıldıktan sonra da kesilen hamurlar kızgın yağa atılır.
- Atıldıktan daha sonra kızarması beklenir kızardıktan sonrada servis tabaklarında servis edilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder