Hamur Kızartması Tarifi

 

Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
  • Az cimcik tuz
  • 1 paket kuru pakmaya

    Hamur Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kaba 2 su bardağı yoğurtdu koyuyorum, daha sonra 1 tane yumurtayı kırıyoruz.
  • Sonrada aldığı kadar unu koyuyoruz az cimcik tuz 1 paket kuru maya koyuyoruz.
  • Koyduktan sonrada bütün malzemeyi yoğuruyoruz yoğurduktan daha sonra kapta hamuru yuvarlak bırakıyoruz.
  • Kabın kapağını kapatıp mayası gelmesi için kapatıp bezlerle sarıyoruz mayası çok gelsin diye güzel saralım ki mayası çabuk gelsin.
  • Hamurun mayası geldikten daha sonra hamur tezgaha vurulur vurulduktan sonrada unlanır unlandıktan daha sonra merdane yardımı ile açılır.
  • Açıldıktan sonra bardak yardımıyla kesilerek şekil verilir verildikten daha sonrada kızartma tenceresine yağ dökülür.
  • Döküdükten sonra yağ kızdırılır kızdırıldıktan sonra da kesilen hamurlar kızgın yağa atılır.
  • Atıldıktan daha sonra kızarması beklenir kızardıktan sonrada servis tabaklarında servis edilir.Afiyet olsun.

Yorumlar