iPhone 15 Pro görselleri sızdı: İşte ilk üç boyutlu bakış!

 Apple, iPhone 14 serisiyle yoluna dolu dizgin devam ederken bir yandan da iPhone 15 için hazırlıklarına devam ediyor. Daha önce birçok kez bilgi aldığımız serinin render görüntüleri de sızdırılmıştı. Son olarak modelin maket hali ortaya çıktı.

iPhone 15 Pro maketi, USB-C şarj girişini doğruluyor

TikTok’un Çin’deki hali olan Douyin’de ortaya çıkan bir video içerik, serinin tasarımına ilişkin önemli detaylar barındırıyor. iPhone 15 Pro maketi, seriye ilk kez üç boyutlu bakmamızı sağlıyor. İçeriğe baktığımızda birkaç değişikliği göz ardı edersek modelin iPhone 14 Pro‘ya benzediğini söyleyebiliriz.

iPhone 15 Pro maketi

Ek olarak sessize alma anahtarının yerini muhtemelen özelleştirilebilir bir işlem düğmesi alacak. Çıkıntılı kamera adası detayı bu seride de yer alacak gibi görünüyor. Avrupa Birliği kararına uyan Apple, seride beklendiği gibi Lightning yerine USB-C bağlantı noktasına yer verecek. Apple haberleriyle adından söz ettiren Ming-Chi Kuo, şirketin iPhone 15 için MFi sertifikalı USB-C şarj cihazlarının hızlı şarj etme performansını optimize edeceğini belirtti. Özetlemek gerekirse Made for iPhone (MFi) desteği olmayan, başka şirketlere ait USB-C kablolarının kullanılması durumunda veri aktarma hızı oldukça düşecek. Bazı kaynaklara göre ise “Bu aksesuar desteklenmiyor” uyarısı vererek kullanımına izin vermeyecek.

Yorumlar