Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kayseri Yağlaması (Ana Yemek, Ev Yemeği) Tarifi

 

Kayseri Yağlaması (Ana Yemek, Ev Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için malzemeler:

  • 1 paket toz maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2+ çeyrek subardağı su (ben yarısını yoğurt suyu kullandım süt de kullanılabilir sadece su ile de yapılabilir )
  • 4.5-5 su bardağı un
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ (hamuru toplarlamak için)

İç harç için malzemeler:

  • 350-400 gram kıyma
  • 4-5 orta boy soğan (ince kıyılmış)
  • 4 yeşil biber (ince kıyılmış)
  • 4 kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış ya da rendelenmiş domates
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 fiske kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1.5 çorba kaşığı karışık biber ve domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri için malzemeler:

  • 5-6 dolu çorba kaşığı yoğurt
  • 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz

    Kayseri Yağlaması (Ana Yemek, Ev Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yarım bardak su ile mayayı derin kapta karıştırıp 10 dakika mayanın aktifleşmesi için bekledim.
  • Kalan suyu, yoğurdu, tuzu ve unun 1 bardağını ayırdım, kalan kısmını ekledim önce kaşıkla karıştırdım, hamuru toparladım, sonra 1 bardak ayırdığım unu azar azar ilave ederek yumuşak ele yapışan bir hamur elde ettim. (lavaşların yumuşak olması için un ilavesi yapmayın).
  • Hamuru toparlarken 3-4 çorba kaşığı yağı elime buladım, yoğurmaya devam ettim, 4-5 dakika yoğurdum.
  • Elimi 1 kez ıslattım, iyice yoğurduğum hamurun yüzeyine sürdüm.
  • Hamuru üzerini streçleyerek 1 saat ılık ortamda mayalandırdım.
  • Mayalanarak 3-4 katına çıkan hamurumun havasını aldım, eşit bezelere böldüm, yumurta büyüklüğünde bezeler yaptım. (16 beze çıktı).
  • Tavamın büyüklüğünde açtım ve pişirdim.
  • Kurumasın diye lavaşlarımı bir sofra bezinin içine üst üste gelecek şekilde koydum.
  • İç harç için kıymayı yağ katmadan yanmaz yapışmaz tavaya aktardım, rengi değişene kadar kavurdum.
  • Pişen kıymaların üzerine sıvı yağ ile soğanı aktardım, soğan iyice kavrulup, ölünceye kadar kavurdum.
  • Salça, baharat ve tuzu ekledim, 2-3 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurdum. Biberleri ekledim, biberler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
  • Domatesleri aktardım, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirdim, suyu ekledim, suyunu hafif çekene kadar pişirdim. Suyunu tamamen çektirmedim.
  • Ocağın altını kapattım, soğumaması için yemeğin ağzını da kapattım.
  • Pişirdiğim lavaşların kenarlarını kıymalı harca buladım, üzerlerine 1 dolu çorba kaşığı kıymalı harçtan koyarak yaydım.
  • Bütün lavaşlara aynı işlemi uygulayarak lavasları üst üste koydum.
  • Harç koyma işlemi bittikten sonra 3-4 dk dinlendirip dilimleyip servis ettim.
  • Not: hem lavaşlar sıcak olmalı hem de harç sıcak olmalı ki lavaşlar iyice yumuşasın.

    Kıymalı harç sulu bırakılmalı ki lavaşlara lezzeti iyice geçsin.

    Bu ölçülerde 4 kişi yanında başka yemek olmadan rahatça doyabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?