29 Nisan 2023 Cumartesi

Kedidilli Tiramisu Tarifi

 

Kedidilli Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 44 adet kedidili bisküvi

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket labne peyniri (360 gr)
  • 1 paket vanilya

Islatmak için:

  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • Kakao

    Kedidilli Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kedidilli tiramisumuzun öncelikle kremasını hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve unu alalım. Ocağı açmadan malzemeleri tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Ardından ocağı açıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  • Koyulaşan kremaya vanilyayı ilave ederek 1-2 tur daha karıştırıp ocaktan alalım.
  • Daha hızlı soğuması için kremamızı ayrı bir kaba aktaralım ve ara ara karıştırarak havalandırıp soğumaya bırakalım.
  • Kremamız el yakmayacak kadar soğuduğunda içerisine labne peynirini ekleyelim. Mikserle, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırparak bir kenara alalım.
  • Derin bir tabak içerisine granül kahve, toz şeker ve sıcak suyu alarak kahve çözünene kadar karıştıralım.
  • Kedidillerimizi çözdürdüğümüz kahveye hızlıca batırıp çıkartarak kullanacağımız borcamın tabanını kaplayacak şekilde dizelim. Ben bu tarifte 24 cm X 35 cm boyutlarında bir borcam kullandım.
  • Hazırladığımız kremanın yarısını kedidili bisküvilerinin üzerine dökerek yayalım.
  • Kremanın üzerine tekrar kedidillerini kahveye batırarak dizelim.
  • Kalan kremayı da dökerek her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
  • Son olarak tiramisunun üzerine kakao serpelim. Mümkünse 1 gece, vaktiniz yoksa en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Pastamızın üzerini dilediğimiz şekilde süsledikten sonra servis edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder