Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kedidilli Tiramisu Tarifi

 

Kedidilli Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 44 adet kedidili bisküvi

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket labne peyniri (360 gr)
  • 1 paket vanilya

Islatmak için:

  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • Kakao

    Kedidilli Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kedidilli tiramisumuzun öncelikle kremasını hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve unu alalım. Ocağı açmadan malzemeleri tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Ardından ocağı açıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  • Koyulaşan kremaya vanilyayı ilave ederek 1-2 tur daha karıştırıp ocaktan alalım.
  • Daha hızlı soğuması için kremamızı ayrı bir kaba aktaralım ve ara ara karıştırarak havalandırıp soğumaya bırakalım.
  • Kremamız el yakmayacak kadar soğuduğunda içerisine labne peynirini ekleyelim. Mikserle, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırparak bir kenara alalım.
  • Derin bir tabak içerisine granül kahve, toz şeker ve sıcak suyu alarak kahve çözünene kadar karıştıralım.
  • Kedidillerimizi çözdürdüğümüz kahveye hızlıca batırıp çıkartarak kullanacağımız borcamın tabanını kaplayacak şekilde dizelim. Ben bu tarifte 24 cm X 35 cm boyutlarında bir borcam kullandım.
  • Hazırladığımız kremanın yarısını kedidili bisküvilerinin üzerine dökerek yayalım.
  • Kremanın üzerine tekrar kedidillerini kahveye batırarak dizelim.
  • Kalan kremayı da dökerek her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
  • Son olarak tiramisunun üzerine kakao serpelim. Mümkünse 1 gece, vaktiniz yoksa en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Pastamızın üzerini dilediğimiz şekilde süsledikten sonra servis edelim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?