Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur (bardak ölçüm 200 ml)
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1-2 adet yeşil biber
- 250 gram mantar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kaşık domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- 1 adet tavuk bulyon
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 500 ml sıcak su
- 1 kaşık tereyağ
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya 2 kaşık sıvı yağı alın ve mantarla biberleri ekleyip kavurun.
- Ardından salçalarıda ekleyip tekrar 1-2 dk kavurun.
- Bulguru ve tereyağınıda ekleyip karıştırın ve ardından 500 ml suya tavuk bulyonu eritip dökün.
- Tuzuda ekleyip tavanızın kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk pişirin.
- Benim ocağımın ayarı 9a kadar, ben 4te pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder