Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur (bardak ölçüm 200 ml)
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1-2 adet yeşil biber
  • 250 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık biber salçası
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 500 ml sıcak su
  • 1 kaşık tereyağ

    Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya 2 kaşık sıvı yağı alın ve mantarla biberleri ekleyip kavurun.
  • Ardından salçalarıda ekleyip tekrar 1-2 dk kavurun.
  • Bulguru ve tereyağınıda ekleyip karıştırın ve ardından 500 ml suya tavuk bulyonu eritip dökün.
  • Tuzuda ekleyip tavanızın kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk pişirin.
  • Benim ocağımın ayarı 9a kadar, ben 4te pişirdim.

Yorumlar