Nar Ekşili Cevizli Mini Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4 su bardağı (400 g) buğday unu
- 1 paket (10 g) ınstant maya
- 1,5 su bardağı(300ml) ılık su
- 2 çay kaşığı tuz
Lahmacun harcı için;
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 adet domates küp küp doğranmış
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber (acılı seviyorsanız daha fazla ilave edebilirsiniz)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 adet çekirdekleri çıkarılmış limon
- 1 çay bardağı ceviz içi, ince doğranmış
- 500 gram yağlı dana kıyma (iki kez çekilmiş )
Nar Ekşili Cevizli Mini Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için; bir karıştırma kabına unu eleyerek aktarın. Sonra ınstant mayayı ve diğer suyun içerisine ilave edin kabarana kadar bekleyin.
- Tüm malzemeleri yoğurarak, ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur haline getirin. Top şeklinde toparlayın ve üzerini örtüp, oda sıcaklığında 30 dakika mayalanması için bekletin.
- Mayalanan hamuru birkaç dakika daha yoğurduktan sonra, 8 eşit parçaya ayırın ve her parçayı yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurların üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurları un serpilmiş tezgahta, merdane yardımı ile yuvarlak olacak şekilde açın.
- Bir kapta iç malzemeleri karıştırın ve hazırlayın (blender yardımıylada bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz) (karışımın hafif sulu kalması önemli bu yüzden eğer içi harcı cıvık değilse göz kararı biraz su ekleyebilirsiniz)
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve açtığınız hamurları tepsiye yerleştirin. Hamurların üzerine hazırladığınız iç malzemeleri yayın.
- Önceden ısıtılmış 200 c fırında 25 dakika pişirin. Servis yapmadan önce nar ekşisi, limon ve maydanoz gibi isteğe göre malzemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder