Portakal Sulu Islak Kek Tarifi

 

Portakal Sulu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet portakal
  • 4 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Üzeri için

  • Portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Hindistan cevizi

    Portakal Sulu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak portakal kabuklarını soymadan rendeleyelim.
  • Üzerini süslemek için ayıralım. Portakalları sıkıp 1 bardak su elde edelim.
  • 4 adet yumurtaya şekeri ekleyip çırpma kabında köpürüp rengi değişine kadar cırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ kabartma tozu vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyip kek harcı elde edelim.
  • Kek kalıbını yağlayıp harcı dökelim ben üzerine rendelediğim kabuklardan da ekledim siz içine karıştırabilirsiniz.
  • Isıtılmış 170 derece fırında pişirelim kürdanla kontrol edip fırından cıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Portakal suyunun içine şekeri ekleyip karıştırıp eritelim.
  • Soğuyan kekin üzerine her yerine gelecek kadar gezdirip ıslatalım.
  • Hindistan cevizi ve portakal kabuğu ile süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Yorumlar