Portakal Sulu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet portakal
- 4 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 10 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Üzeri için
- Portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
- Hindistan cevizi
Portakal Sulu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak portakal kabuklarını soymadan rendeleyelim.
- Üzerini süslemek için ayıralım. Portakalları sıkıp 1 bardak su elde edelim.
- 4 adet yumurtaya şekeri ekleyip çırpma kabında köpürüp rengi değişine kadar cırpalım.
- Üzerine sıvı yağ kabartma tozu vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyip kek harcı elde edelim.
- Kek kalıbını yağlayıp harcı dökelim ben üzerine rendelediğim kabuklardan da ekledim siz içine karıştırabilirsiniz.
- Isıtılmış 170 derece fırında pişirelim kürdanla kontrol edip fırından cıkarıp soğumaya bırakalım.
- Portakal suyunun içine şekeri ekleyip karıştırıp eritelim.
- Soğuyan kekin üzerine her yerine gelecek kadar gezdirip ıslatalım.
- Hindistan cevizi ve portakal kabuğu ile süsleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder