29 Nisan 2023 Cumartesi

Sütlü Islak Kek Tarifi

 

Sütlü Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

    Sütlü Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak karışım iyice beyazlaşana kadar çırpalım.
  • Su ve sıvı yağı ilave ederek karışımı tekrar çırpalım.
  •  Daha sonra kuru bir kaba elemiş olduğunuz un, vanilya, kabartma tozunu karışıma ilave ederek 1-2 dakika kadar daha karıştıralım.
  • Hazırladığımız kek harcını yağladığımız 19 x 28 cm boyutlarındaki fırın kabına boşaltalım. Her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 35 dakika pişirelim.
  • Sosu için şeker, kakao ve sütü uygun bir kaba alarak karıştıralım.
  • Kek piştikten sonra üzerinde kürdan yardımı ile delikler açalım ve hazırladığımız sosu kekin her yerine gelecek şekilde yavaş yavaş dökelim.
  • Kekimizi bu şekilde soğuması için 1 saat kadar bekletelim.
  • Üzeri için bir kaba krem şanti ve soğuk sütü alarak koyulaşıp kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Kek iyice soğuduktan sonra krem şantiyi kekin üzerine alalım ve spatula yardımı ile kekin üzerini kaplayacak şekilde yayalım.
  • Üzerini ceviz kırıkları ile süslediğimiz sütlü ıslak keki dolapta dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder