Tahinli Mercimekli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 25 adet üçgen yufka
- 30 ml ayçiçek yağ
- 1 adet soğan
- 30 gram salça
- 200 gram haşlanmış mercimek
- İstediğiniz baharatlar ve tuz
Sosu için;
- 100 ml ayçiçek yağ
- 100 gram tereyağ (eritilmiş)
- 20 gram un (1 yemek kaşığı)
- 100 gram tahin
Tahinli Mercimekli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İçi harcı için; yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda 2-3 dk kavrulur. Salça ve baharatlar ve haşlanmış mercimek eklenir. Mercimekler kaşığın arkası ile ezilerek kavrulur, hazırlanan harç soğumaya bırakılır.
- Sos için; genişçe bir kaseye sos için olan malzemeler konulur, pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Yapılışı için; yufka 8 eşit parçaya bölünür.
- Üçgen kesilen yufkaya sostan sürülür. Geniş tarafına mercimekli karşımdan konulur, rulo şeklinde sarılır, tepsiye dizilir.
- Kalan sos üzerine sürülür. Hazırlanan börekler1 saat buzlukta bekletilir,
Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder