Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda ısısında)
- 1 adet yumurta (akı-sarısı ayrı kullanılacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
İçerisi için;
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- Çörek otu
Anne Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta akı, sıvı yağ, süt ve tuzu alarak elimizle karıştıralım.
- Üzerine biraz un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Kalan unu da yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Toplamda 5 su bardağı un kullanıyoruz.
- Hamurdan parçalar alarak tezgah üzerinde açalım.
- İçerisine istenilen iç harcını koyarak kapatalım.
- Hamur bitinceye kadar bu işleme devam edelim.
- Poğaçalarımızı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpelim.
- 180°c fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Bu ölçülerle 23 adet poğaça elde ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder