Anne Poğaçası Tarifi

 

Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta (akı-sarısı ayrı kullanılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

İçerisi için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Çörek otu

    Anne Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta akı, sıvı yağ, süt ve tuzu alarak elimizle karıştıralım.
  • Üzerine biraz un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Kalan unu da yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Toplamda 5 su bardağı un kullanıyoruz.
  • Hamurdan parçalar alarak tezgah üzerinde açalım.
  • İçerisine istenilen iç harcını koyarak kapatalım.
  • Hamur bitinceye kadar bu işleme devam edelim.
  • Poğaçalarımızı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpelim.
  • 180°c fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Bu ölçülerle 23 adet poğaça elde ediyoruz.

Yorumlar