31 Mayıs 2023 Çarşamba

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi

 

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım bardak su
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5-5 bardak un (kontrollü ekleyelim daha fazla ya da az gidebilir, yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak)

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çörekotu

Su bardağım 200 ml

Çay bardağım 125 ml 

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, ılık su ,maya ve şekeri bir kapta karıştıralım 5 dakika bekleyelim.
  2. Ardından yağı, tuzu ekleyelim, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  3. Yumuşak bir hamur olacak.
  4. Hamur hafif elimize yapışacak en az 45 dk ılık bir ortamda üstünü kapatıp bekletelim (ben akşamdan yoğurup buzdolabına kaldırıyorum sabah hazır oluyor).
  5. Mayalanan hamurumuzdan eşit bezeler yapıp yağlanmış tepsimize yerleştirelim.
  6. Üzerlerini parmaklarımızla hafifçe bastıralım.
  7. Ayrı bir kapta yumurta ,yoğurt ,sıvı yağ ,tuz ve çörekotunu karıştırıp bezelerin hepsinin üzerine gelecek şekilde dökelim.
  8. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim fırından çıkınca 5 dk kadar üstünü temiz bir bezle kapatalım puf puf yumuşacık dızmanamız hazır 🤙🏻
  9. Ben içi boş yaptım dilerseniz bezelerin içini peynirli ya da patatesli yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder