Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım bardak su
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5-5 bardak un (kontrollü ekleyelim daha fazla ya da az gidebilir, yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak)
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Çörekotu
Su bardağım 200 ml
Çay bardağım 125 ml
Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, ılık su ,maya ve şekeri bir kapta karıştıralım 5 dakika bekleyelim.
- Ardından yağı, tuzu ekleyelim, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Yumuşak bir hamur olacak.
- Hamur hafif elimize yapışacak en az 45 dk ılık bir ortamda üstünü kapatıp bekletelim (ben akşamdan yoğurup buzdolabına kaldırıyorum sabah hazır oluyor).
- Mayalanan hamurumuzdan eşit bezeler yapıp yağlanmış tepsimize yerleştirelim.
- Üzerlerini parmaklarımızla hafifçe bastıralım.
- Ayrı bir kapta yumurta ,yoğurt ,sıvı yağ ,tuz ve çörekotunu karıştırıp bezelerin hepsinin üzerine gelecek şekilde dökelim.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim fırından çıkınca 5 dk kadar üstünü temiz bir bezle kapatalım puf puf yumuşacık dızmanamız hazır 🤙🏻
- Ben içi boş yaptım dilerseniz bezelerin içini peynirli ya da patatesli yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder