Muhammara Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 6 adet kapya biber
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 diş sarımsak
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
Muhammara Nasıl Yapılır?
- Muhammara için öncelikle fırın tepsisine ızgaraları yerleştirelim.
- Kapya biberlerimizin üzerine bıçakla delikler açarak tepsiye dizelim.
- Biberlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında, fanlı üst ızgara ayarında 20 dakika kadar közleyelim.
- Biberlerimiz közlenirken bayat ekmeklerimizi ufalayalım.
- Közlenen biberlerimizin kabuklarını soyalım ve rondodan geçirelim. Ardından karıştırma kabına alalım.
- Üzerine biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, bayat ekmek, ceviz, kimyon, karabiber, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Hazır olan muhammarayı servis tabağına alalım. Maydanoz ve ceviz kırıkları ile süsleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder