Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 âdet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4. -4.5 su bardağı un
Sosu için;
- Yarım su bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
Arasına;
- 5 adet patlıcan
- 3 âdet büyük boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pulbiber
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı ve kalan sos
Açmak için;
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
Patlıcanlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları küçük doğrayarak bir tatlı kaşığı tuzla ovalayıp yarım saat kadar acı suyunu akıtması için bekletelim.
- Yoğurma kabına ı su yumurta sıvı yağ tuz ve sirkeyi alarak karıştıralım azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım hamuru 5 tane eşit bezeye bölerek 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
- İç harcı için soğanları yemeklik doğrayarak tencereye alalım sıvı yağ ile kavuralım.
- Sonrasında salça ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım patlıcanları elimize sıkarak tencereye alalım tuz ve baharatlarını da ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirip soğumaya bırakalım.
- Dinlenen hamuru un ve nişasta karışımı oklava ile açarak büyütelim süt sıvı yağ yumurta karışımını açmış olduğumuz yufkanın arasına dökerek her tarafına yayalım. Tam ortasından ikiye bölelim.
- Patlıcanlı iç harcı köşesine dizelim sarıp rulo yapalım fırın tepsisine dizelim.
- Kalan sosunu içerisine bir tane yumurta sarısını koyup çırparak fırça yardımı ile böreğin üzerine sürerim.
- 180 derece önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder