Patlıcanlı Börek Tarifi

 

Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 âdet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4. -4.5 su bardağı un

Sosu için;

  • Yarım su bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta

Arasına;

  • 5 adet patlıcan
  • 3 âdet büyük boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pulbiber

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı ve kalan sos

Açmak için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Patlıcanlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları küçük doğrayarak bir tatlı kaşığı tuzla ovalayıp yarım saat kadar acı suyunu akıtması için bekletelim.
  • Yoğurma kabına ı su yumurta sıvı yağ tuz ve sirkeyi alarak karıştıralım azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım hamuru 5 tane eşit bezeye bölerek 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • İç harcı için soğanları yemeklik doğrayarak tencereye alalım sıvı yağ ile kavuralım.
  • Sonrasında salça ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım patlıcanları elimize sıkarak tencereye alalım tuz ve baharatlarını da ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirip soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen hamuru un ve nişasta karışımı oklava ile açarak büyütelim süt sıvı yağ yumurta karışımını açmış olduğumuz yufkanın arasına dökerek her tarafına yayalım. Tam ortasından ikiye bölelim.
  • Patlıcanlı iç harcı köşesine dizelim sarıp rulo yapalım fırın tepsisine dizelim.
  • Kalan sosunu içerisine bir tane yumurta sarısını koyup çırparak fırça yardımı ile böreğin üzerine sürerim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim

Yorumlar