Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Patlıcanlı Börek Tarifi

 

Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 âdet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4. -4.5 su bardağı un

Sosu için;

  • Yarım su bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta

Arasına;

  • 5 adet patlıcan
  • 3 âdet büyük boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pulbiber

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı ve kalan sos

Açmak için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Patlıcanlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları küçük doğrayarak bir tatlı kaşığı tuzla ovalayıp yarım saat kadar acı suyunu akıtması için bekletelim.
  • Yoğurma kabına ı su yumurta sıvı yağ tuz ve sirkeyi alarak karıştıralım azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım hamuru 5 tane eşit bezeye bölerek 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • İç harcı için soğanları yemeklik doğrayarak tencereye alalım sıvı yağ ile kavuralım.
  • Sonrasında salça ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım patlıcanları elimize sıkarak tencereye alalım tuz ve baharatlarını da ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirip soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen hamuru un ve nişasta karışımı oklava ile açarak büyütelim süt sıvı yağ yumurta karışımını açmış olduğumuz yufkanın arasına dökerek her tarafına yayalım. Tam ortasından ikiye bölelim.
  • Patlıcanlı iç harcı köşesine dizelim sarıp rulo yapalım fırın tepsisine dizelim.
  • Kalan sosunu içerisine bir tane yumurta sarısını koyup çırparak fırça yardımı ile böreğin üzerine sürerim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?