Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 50 gr beyaz çikolata
Çırparken;
- 2 yemek kaşığı toz şanti
- Çeyrek çay bardağı süt (ihtiyaç olursa)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kedi dili bisküvi (paketin içinden 2 ayrı paket çıkıyor 1 tanesini kullandım)
- 200 gr çilek
Ganaj için;
- 1 paket krema
- 150 gr çikolata ( bitter kullandım)
Porsiyonluk Kaşık Pastası (Bağımlılık Yaratır !!!) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ,şeker, yumurta sarısı, un nişasta tencereye alınır, topak kalmayana kadar çırpılır. Ocağa alınır kıvam alana kadar karıştırılır. Ocaktan indirince beyaz çikolata eklenir. Eriyene kadar çırpılır.
- Krema oda ısısına gelince üzerine streç serilir ve tamamen soğuyana kadar buzdolabına kaldırılır. ➡️ En az 2-4 saat soğutulur. 1 gün önceden bile hazırlayabilirsiniz. Streç üzerine tamamen temas etmeli, böylece kabuk tutup kurumaz.
- Soğuttuğumuz krema çırpma kabına alınır. Vanilya ve şanti eklenerek blander ile çırpılır. ➡️kıvam ayarlamak için gerekirse çeyrek bardak soğuk süt ilavesi yapabilirsiniz. Lütfen azar azar ekleyin.
- Ganaj için; krema sos tenceresine alınır kaynatmadan ısıtılır. İçerisine çikolata eklenerek karıştırılır. Soğuması için dolaba kaldırılır. ❗Ilıkken sakın dökmeyin pastaniz erir.
- Bisküviler 5-6 parçaya bölünür. Hazırlanan krema içerisine alınır karıştırılır. Kaselerin yarısına dökülür.
- Üzerlerine küp doğranmış çilekler eklenir. Tekrar bisküvili krema ile doldurulur.
- Üzerine soğutulmuş ganaj dökülür. Dinlenmesi için dolaba kaldırılır (en az 4 saat)
- Servis öncesi kakao ve çilek ile süslenir. Kakaoyu servis öncesi ekleyin ki nemlenmesin !!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder