Zeytinyağlı Biberli Yeşil Fasülye Kavurması Tarifi

 

Zeytinyağlı Biberli Yeşil Fasülye Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 g taze fasülye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 küçük yeşil biber
  • 1 küçük kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Bir fiske karabiber
  • Tuz

    Zeytinyağlı Biberli Yeşil Fasülye Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasülyeler yıkanır ve kılçıkları temizlendikten sonra küçük olmayacak şekilde kesilir.
  • Ardından tencereye sıcak su eklenir ve üzerine fasülye alınır, kapağı tam kapalı olmayacak şekilde haşlanır.
  • Fasülye yumuşak ama hafif diri şekilde pişirilir. Pişen fasülyeyi süzüp kenara alın.
  • Tavaya zeytinyağı ve tereyağını ısıtın.
  • Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ve küp küp kesilmiş biberleri ekleyip soteleyin.
  • Ardından salçayı ekleyip biraz kavurun, üzerine kabukları soyulmuş küp küp kestiğiniz domatesi ekleyip az daha kavurun.
  • Haşlanan fasulyeleri tavaya alın.
  • Üzerine baharatlarını ekleyin, karıştırıp biraz daha kavurun.
  • İster soğuk ister sıcak servis edebilirsiniz.

Yorumlar