Zeytinyağlı Biberli Yeşil Fasülye Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 800 g taze fasülye
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet orta boy soğan
- 1 küçük yeşil biber
- 1 küçük kapya biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Bir fiske karabiber
- Tuz
Zeytinyağlı Biberli Yeşil Fasülye Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasülyeler yıkanır ve kılçıkları temizlendikten sonra küçük olmayacak şekilde kesilir.
- Ardından tencereye sıcak su eklenir ve üzerine fasülye alınır, kapağı tam kapalı olmayacak şekilde haşlanır.
- Fasülye yumuşak ama hafif diri şekilde pişirilir. Pişen fasülyeyi süzüp kenara alın.
- Tavaya zeytinyağı ve tereyağını ısıtın.
- Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ve küp küp kesilmiş biberleri ekleyip soteleyin.
- Ardından salçayı ekleyip biraz kavurun, üzerine kabukları soyulmuş küp küp kestiğiniz domatesi ekleyip az daha kavurun.
- Haşlanan fasulyeleri tavaya alın.
- Üzerine baharatlarını ekleyin, karıştırıp biraz daha kavurun.
İster soğuk ister sıcak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder