30 Haziran 2023 Cuma

Aşure Tarifi

 

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kurufasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 2 tane karanfil
  • 1 tane portakalın kabuğu
  • 10 tane incir
  • 15 tane kuru kayısı
  • 1 su bardağı besni üzümü
  • Yarım su bardağı küçük sarı üzüm
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 15 su bardağı su

    Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulye ve nohudu akşamdan ıslatalım. Nohut ve fasulyeyi yumuşayana kadar pişirelim. Buğdayı ve tarçını ekleyelim, pişirmeye devam edelim.
  • İncir ve kayısıyı küp küp doğrayalım. Pişen baklagillerin üstüne ekleyelim. Portakal kabuğunu da koyalım. Suyu azalırsa sıcak su ekleyelim. Biraz daha pişirelim.
  • Sütünü ve karanfilini koyalım, iyice karıştıralım. Sıcaklığı varken şekerini ekleyelim. Tenceremiz iyice soğusun. Sonra dolaba kaldıralım. Tarçın ve karanfili çıkarmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder