Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kurufasulye
- 1 su bardağı nohut
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 tane çubuk tarçın
- 2 tane karanfil
- 1 tane portakalın kabuğu
- 10 tane incir
- 15 tane kuru kayısı
- 1 su bardağı besni üzümü
- Yarım su bardağı küçük sarı üzüm
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 15 su bardağı su
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulye ve nohudu akşamdan ıslatalım. Nohut ve fasulyeyi yumuşayana kadar pişirelim. Buğdayı ve tarçını ekleyelim, pişirmeye devam edelim.
- İncir ve kayısıyı küp küp doğrayalım. Pişen baklagillerin üstüne ekleyelim. Portakal kabuğunu da koyalım. Suyu azalırsa sıcak su ekleyelim. Biraz daha pişirelim.
- Sütünü ve karanfilini koyalım, iyice karıştıralım. Sıcaklığı varken şekerini ekleyelim. Tenceremiz iyice soğusun. Sonra dolaba kaldıralım. Tarçın ve karanfili çıkarmayı unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder