Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 125 gram margarin ile tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Bir kaç damla limon
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
İçi için;
- Ceviz
Açmak için
- Mısır veya buğday nişastası fark etmez
Üstü için;
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı sıvı yağı
Bülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabınızın içine hamur için olan malzemeleri koyunuz ve güzelce karıştırınız yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz. Sonra cevizini makinada çekiniz.
- Şerbeti için; şekeri, suyu tencereye koyunuz ve sürüp kıvamına gelinceye kadar kaynatınız altını kapatmadan 5 dakika önce limonunu sıkınız ve tatlının yapımına geçiniz ceviz den biraz küçük bezelere ayırınız her birinin arasına nişasta serperek 5 ser 5 ser üst üste pasta tabağı büyüklüğünde açabildiğiniz kadar açınız.
- Sonra 4 de bölünüz fotoğraf da görüldüğü gibi ceviz koyunuz ve oklavaya sarıp büzünüz kıvırıp yağlanmış tepsiye diziniz.
- Sonra üzerine sıvı yağını ve margarini karıştırıp yağı eritiniz ve yaptığınız tatlının üzerine dökünüz.
- Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında pişiriniz, pişmeye yakın 190 dereceye çıkarınız altı üstü güzelce kızarana kadar kontrollü olarak pişiriniz. Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbeti soğuk şekilde dökünüz.
Not:Pişirme suresi fırından fırına değişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder