Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Bülbül Yuvası Tarifi

 

Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 125 gram margarin  ile tereyağı
  • Yarım çay bardağı  süt
  • Yarım çay kaşığı  kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı  sirke
  • Bir kaç damla limon

Şerbeti için;

  • 3 su   bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

İçi için;

  • Ceviz

Açmak için

  • Mısır veya buğday nişastası fark etmez

Üstü için;

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağı

    Bülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabınızın içine hamur için olan malzemeleri koyunuz ve güzelce karıştırınız yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz. Sonra cevizini makinada çekiniz.
  • Şerbeti için; şekeri, suyu tencereye koyunuz ve sürüp kıvamına gelinceye kadar kaynatınız altını kapatmadan 5 dakika önce limonunu sıkınız ve tatlının yapımına geçiniz ceviz den biraz küçük bezelere ayırınız her birinin arasına nişasta serperek 5 ser 5 ser üst üste pasta tabağı büyüklüğünde açabildiğiniz kadar açınız.
  • Sonra 4 de bölünüz fotoğraf da görüldüğü gibi ceviz koyunuz ve oklavaya sarıp büzünüz kıvırıp yağlanmış tepsiye diziniz.
  • Sonra üzerine sıvı yağını ve margarini karıştırıp yağı eritiniz ve yaptığınız tatlının üzerine dökünüz.
  • Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında pişiriniz, pişmeye yakın 190 dereceye çıkarınız altı üstü güzelce kızarana kadar kontrollü olarak pişiriniz. Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbeti soğuk şekilde dökünüz.
  • Not:Pişirme suresi fırından fırına değişir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?