30 Haziran 2023 Cuma

Bülbül Yuvası Tarifi

 

Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 125 gram margarin  ile tereyağı
  • Yarım çay bardağı  süt
  • Yarım çay kaşığı  kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı  sirke
  • Bir kaç damla limon

Şerbeti için;

  • 3 su   bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

İçi için;

  • Ceviz

Açmak için

  • Mısır veya buğday nişastası fark etmez

Üstü için;

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağı

    Bülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabınızın içine hamur için olan malzemeleri koyunuz ve güzelce karıştırınız yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz. Sonra cevizini makinada çekiniz.
  • Şerbeti için; şekeri, suyu tencereye koyunuz ve sürüp kıvamına gelinceye kadar kaynatınız altını kapatmadan 5 dakika önce limonunu sıkınız ve tatlının yapımına geçiniz ceviz den biraz küçük bezelere ayırınız her birinin arasına nişasta serperek 5 ser 5 ser üst üste pasta tabağı büyüklüğünde açabildiğiniz kadar açınız.
  • Sonra 4 de bölünüz fotoğraf da görüldüğü gibi ceviz koyunuz ve oklavaya sarıp büzünüz kıvırıp yağlanmış tepsiye diziniz.
  • Sonra üzerine sıvı yağını ve margarini karıştırıp yağı eritiniz ve yaptığınız tatlının üzerine dökünüz.
  • Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında pişiriniz, pişmeye yakın 190 dereceye çıkarınız altı üstü güzelce kızarana kadar kontrollü olarak pişiriniz. Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca şerbeti soğuk şekilde dökünüz.
  • Not:Pişirme suresi fırından fırına değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder