Çilek Soslu Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 300 gram bisküvi (rondoda çekilip un haline getirilmiş)
- 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 1 çorba kaşığı süt
Kreması:
- 1 litre süt
- 6 çorba kaşığı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Çilek sos için:
- 2 su bardağı çilek (ayıklanıp yıkanmış)
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta (az tepeleme)
- 1 su bardağı su (200 ml)
Çilek Soslu Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Taban için bisküvi tereyağı ve sütü karıştırıyoruz.
- 22-24 cm lik kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayıp bisküvili karışımı içine döküyoruz.
- Kaşığın tersi ile eşit bir şekilde yayıp bastırarak yerleştiriyoruz ve kalıbı buzdolabına kaldırıyoruz.
- Bu arada krema için tencereye sütü irmiği şekeri ve limon kabuğu rendesini koyup karıştırıyoruz.
- Koyulaşana kadar pişiriyoruz ocaktan alıp hemen içine tereyağı vanilyayı ve hindistan cevizini ilave edip karıştırıyoruz.
- Dolaptan kelepçeli kalıbı alıp içine kremanın hepsini boşaltıyoruz üzerini bir spatula veya kaşıkla düzeltiyoruz soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
- Çilek sosu yapmak için önce çilekleri blendırdan geçiyoruz bir tencereye alıyoruz.
- Su ile nişastayı karıştırıp pütürsüz hale getirip şekerle birlikte çileğin içine ekliyoruz.
- Çilek sosunu orta ateşte koyulaşana kadar pişirip kenarda ilk sıcaklığı çıkan pastanın üzerine döküyoruz ve düzgün bir şekilde her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
- Pastamız oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyup soğutuyoruz.
- Mümkünse bir gün önceden yaparsak mükemmel olur vaktimiz yoksa buzdolabında 4-5 saat bekletip kelepçesini açıyoruz ve servis tabağına aktarıyoruz üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder