Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Çilek Soslu Cocostar Pasta Tarifi

 

Çilek Soslu Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 300 gram bisküvi (rondoda çekilip un haline getirilmiş)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çorba kaşığı süt

Kreması:

  • 1 litre süt
  • 6 çorba kaşığı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Çilek sos için:

  • 2 su bardağı çilek (ayıklanıp yıkanmış)
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta (az tepeleme)
  • 1 su bardağı su (200 ml)

    Çilek Soslu Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taban için bisküvi tereyağı ve sütü karıştırıyoruz.
  • 22-24 cm lik kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayıp bisküvili karışımı içine döküyoruz.
  • Kaşığın tersi ile eşit bir şekilde yayıp bastırarak yerleştiriyoruz ve kalıbı buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Bu arada krema için tencereye sütü irmiği şekeri ve limon kabuğu rendesini koyup karıştırıyoruz.
  • Koyulaşana kadar pişiriyoruz ocaktan alıp hemen içine tereyağı vanilyayı ve hindistan cevizini ilave edip karıştırıyoruz.
  • Dolaptan kelepçeli kalıbı alıp içine kremanın hepsini boşaltıyoruz üzerini bir spatula veya kaşıkla düzeltiyoruz soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
  • Çilek sosu yapmak için önce çilekleri blendırdan geçiyoruz bir tencereye alıyoruz.
  • Su ile nişastayı karıştırıp pütürsüz hale getirip şekerle birlikte çileğin içine ekliyoruz.
  • Çilek sosunu orta ateşte koyulaşana kadar pişirip kenarda ilk sıcaklığı çıkan pastanın üzerine döküyoruz ve düzgün bir şekilde her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
  • Pastamız oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyup soğutuyoruz.
  • Mümkünse bir gün önceden yaparsak mükemmel olur vaktimiz yoksa buzdolabında 4-5 saat bekletip kelepçesini açıyoruz ve servis tabağına aktarıyoruz üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?