Çilek Soslu Cocostar Pasta Tarifi

 

Çilek Soslu Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 300 gram bisküvi (rondoda çekilip un haline getirilmiş)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çorba kaşığı süt

Kreması:

  • 1 litre süt
  • 6 çorba kaşığı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Çilek sos için:

  • 2 su bardağı çilek (ayıklanıp yıkanmış)
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta (az tepeleme)
  • 1 su bardağı su (200 ml)

    Çilek Soslu Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taban için bisküvi tereyağı ve sütü karıştırıyoruz.
  • 22-24 cm lik kelepçeli kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayıp bisküvili karışımı içine döküyoruz.
  • Kaşığın tersi ile eşit bir şekilde yayıp bastırarak yerleştiriyoruz ve kalıbı buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Bu arada krema için tencereye sütü irmiği şekeri ve limon kabuğu rendesini koyup karıştırıyoruz.
  • Koyulaşana kadar pişiriyoruz ocaktan alıp hemen içine tereyağı vanilyayı ve hindistan cevizini ilave edip karıştırıyoruz.
  • Dolaptan kelepçeli kalıbı alıp içine kremanın hepsini boşaltıyoruz üzerini bir spatula veya kaşıkla düzeltiyoruz soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
  • Çilek sosu yapmak için önce çilekleri blendırdan geçiyoruz bir tencereye alıyoruz.
  • Su ile nişastayı karıştırıp pütürsüz hale getirip şekerle birlikte çileğin içine ekliyoruz.
  • Çilek sosunu orta ateşte koyulaşana kadar pişirip kenarda ilk sıcaklığı çıkan pastanın üzerine döküyoruz ve düzgün bir şekilde her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
  • Pastamız oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyup soğutuyoruz.
  • Mümkünse bir gün önceden yaparsak mükemmel olur vaktimiz yoksa buzdolabında 4-5 saat bekletip kelepçesini açıyoruz ve servis tabağına aktarıyoruz üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.

Yorumlar