Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi

 

Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı normal süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Arası için:

  • Baklava nişastası
  • Dövülmüş ceviz

Üzeri için:

  • 2 paket tereyağ

Şerbeti için:

  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • Limon damlası

    Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tüm malzemeleri koyup en son unu azar azar koyup güzelce yoğurun ele yapışmayan yumuşak güzel hamur yoğurun. Toplam 48 adet minik bezeler yapın. Üzerini bez kapatın kurumasın.
  • 12 şer bezeleri bol nişastayla tek tek açıp üzerine üst üste konur.
  • 12 şer açılanlar toplam 4 büyük tepsi büyüklüğünde açıyoruz ben davul fırında pişirmiştim en büyük tepsiye göre yaptım tam geldi. 12 li açtığımızı merdaneyle büyük açıp yağsız tepsiye seriyoruz ardından ceviz serpelim aynı işlemi tekrar yapıyoruz en son yufkanın üzerini güzelce kesiyoruz ve üzerine eritilmiş köpüğü süzülmüş olarak yufkanın üzerine güzelce döküp yayalım.
  • Davul fırına atıp ağır pişirelim yani hafif kızarınca fırını kapatın ısısında dinlenmeye bırakın.
  • Fırın biraz soğuyunca tekrar fırını çalıştırın az daha kızarınca fırını tekrar kapatın iyice dinlensin sonra fırından alın.
  • Tatlı iyice soğumuş olsun üzerini streçleyip ertesi gün şerbetini yapın.
  • Şerbet için şekeri suyu koyup karıştırın kaynamaya başlayınca kısın kısık şekilde 20-25 dakika kaynatıp sıcak şekilde baklavayı ıslatın.
  • Soğuk baklavaya sıcak şerbet olacak ve sakın üzerini kapatmayın iyice soğuduğunda üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Tam kıvamında olan baklavamız hazır 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?