Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi

 

Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı normal süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Arası için:

  • Baklava nişastası
  • Dövülmüş ceviz

Üzeri için:

  • 2 paket tereyağ

Şerbeti için:

  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • Limon damlası

    Ev Baklavası (Merdane Baklava) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tüm malzemeleri koyup en son unu azar azar koyup güzelce yoğurun ele yapışmayan yumuşak güzel hamur yoğurun. Toplam 48 adet minik bezeler yapın. Üzerini bez kapatın kurumasın.
  • 12 şer bezeleri bol nişastayla tek tek açıp üzerine üst üste konur.
  • 12 şer açılanlar toplam 4 büyük tepsi büyüklüğünde açıyoruz ben davul fırında pişirmiştim en büyük tepsiye göre yaptım tam geldi. 12 li açtığımızı merdaneyle büyük açıp yağsız tepsiye seriyoruz ardından ceviz serpelim aynı işlemi tekrar yapıyoruz en son yufkanın üzerini güzelce kesiyoruz ve üzerine eritilmiş köpüğü süzülmüş olarak yufkanın üzerine güzelce döküp yayalım.
  • Davul fırına atıp ağır pişirelim yani hafif kızarınca fırını kapatın ısısında dinlenmeye bırakın.
  • Fırın biraz soğuyunca tekrar fırını çalıştırın az daha kızarınca fırını tekrar kapatın iyice dinlensin sonra fırından alın.
  • Tatlı iyice soğumuş olsun üzerini streçleyip ertesi gün şerbetini yapın.
  • Şerbet için şekeri suyu koyup karıştırın kaynamaya başlayınca kısın kısık şekilde 20-25 dakika kaynatıp sıcak şekilde baklavayı ıslatın.
  • Soğuk baklavaya sıcak şerbet olacak ve sakın üzerini kapatmayın iyice soğuduğunda üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Tam kıvamında olan baklavamız hazır 

Yorumlar