Kebapçı Soğan Mezesi Tarifi

 

Kebapçı Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

    Kebapçı Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan mezesi için öncelikle kabuklarını soyduğumuz soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Kırmızı kapya ve yeşil biberin de içini temizleyelim ve küçük küçük doğrayalım.
  • Maydanozu da güzelce yıkayalım ve ince ince kıyalım.
  • Daha sonra uygun bir karıştırma kabına doğradığımız soğanları, kırmızı ve yeşil biberi, maydanozu, salçayı, zeytinyağını, nar ekşisini, sumağı ve tuzu alarak elimizle güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan soğan mezemizi uygun bir salata tabağına ya da kaseye aktaralım ve servis edelim.

Yorumlar