Kuru Meyveli Babaanne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı besni üzüm (kuru üzümde olur)
- 5-6 adet sarı kayısı
- 5-6 adet gün kurusu kayısı
- 5-6 adet kuru incir
- 1/2 (yarım) çay bardağı damla çikolata
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 silme çay kaşığı tarçın
- 1 fiske tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Damla çikolata (isteğe bağlı)
Kuru Meyveli Babaanne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim. Limon kabuğu rendesi, karbonat, tuz, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Kuru meyveleri yıkayıp üzümler hariç diğer meyveleri küp küp doğrayıp harca ekleyelim.
- Son olarak ele yapışan bir hamur olacak şekilde ununu ekleyelim.
- Hamuru tepsilere kaşık yardımı ile dizelim.
- Üzerine dilerseniz damla çikolata ekleyebilirsiniz.
- 175 derecelik fansız fırında 30-35 dk kadar kontrollü pişirelim.
- Üzeri kızarana kadar pişen kurabiyelerimizi tepsiden alıp üzerlerini örtelim. Bu şekilde daha yumuşak kurabiyeler elde etmiş olacaksınız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder