Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 adet muz
Kreması için:
- 750 ml süt (4 su bardağından iki parmak eksik)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
Piştikten sonra:
- 1 tatlı kaşığı katı yağ eklenip karıştırılır.
Çikolata sosu için:
- 200 ml sıvı krema
- 200 gram çikolata (sütlü ve bitter karışık)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı süt
- 10 adet küçük muz
- Çam fıstığı, fındık veya ceviz arzunuza göre
Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek malzemeleri ile güzel bir harç hazırlanır.
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Sıvı yağ, süt ilavesi yapılıp kısa bir çırpılır.
- Daha sonra kuru malzemeler elenerek hamura eklenip çok hafif karıştırılır.
- Hafif yağlamış olduğumuz borcam tepsimize hamurumuzu boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 170°’de yarım saat kadar pişirelim.
- O arada kremamızı hazırlayalım.Tüm krema malzemelerimizi uygun bir tenceremize alıp soğuk halde pütür kalmayana kadar çırpıyoruz ve ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız kekimizi 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine bir çay bardağı kadar sütü ekliyoruz.
- Daha sonra kremamızı kekimizin üzerine yayıyoruz.
- Beş adet muzu soyup ortadan ikiye kesip muhallebinin üzerine orantılı bir şekilde yerleştiriyoruz.
- O sırada krema ve çikolata parçalarını küçük bir tencere içinde kaynama noktasına geldiğinde ocağın üzerinden alıp çırparak çikolataların erimesini sağlıyoruz.
- Çikolata sos unu muzların üzerine yayıyoruz.
- Çam fıstıgı ile süsleyip dört 5 saat dolapta dinlendirip servise sunuyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun mutlaka denemenizi öneririm. Deneyeceklere şimdiden kolaylıklar diliyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder