Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Malaga Pastası Tarifi

 

Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 adet muz

Kreması için:

  • 750 ml süt (4 su bardağından iki parmak eksik)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un

Piştikten sonra:

  • 1 tatlı kaşığı katı yağ eklenip karıştırılır.

Çikolata sosu için:

  • 200 ml sıvı krema
  • 200 gram çikolata (sütlü ve bitter karışık)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 10 adet küçük muz
  • Çam fıstığı, fındık veya ceviz arzunuza göre

    Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kek malzemeleri ile güzel bir harç hazırlanır.
  • Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  • Sıvı yağ, süt ilavesi yapılıp kısa bir çırpılır.
  • Daha sonra kuru malzemeler elenerek hamura eklenip çok hafif karıştırılır.
  • Hafif yağlamış olduğumuz borcam tepsimize hamurumuzu boşaltalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170°’de yarım saat kadar pişirelim.
  • O arada kremamızı hazırlayalım.Tüm krema malzemelerimizi uygun bir tenceremize alıp soğuk halde pütür kalmayana kadar çırpıyoruz ve ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardığımız kekimizi 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine bir çay bardağı kadar sütü ekliyoruz.
  • Daha sonra kremamızı kekimizin üzerine yayıyoruz.
  • Beş adet muzu soyup ortadan ikiye kesip muhallebinin üzerine orantılı bir şekilde yerleştiriyoruz.
  • O sırada krema ve çikolata parçalarını küçük bir tencere içinde kaynama noktasına geldiğinde ocağın üzerinden alıp çırparak çikolataların erimesini sağlıyoruz.
  • Çikolata sos unu muzların üzerine yayıyoruz.
  • Çam fıstıgı ile süsleyip dört 5 saat dolapta dinlendirip servise sunuyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun mutlaka denemenizi öneririm. Deneyeceklere şimdiden kolaylıklar diliyorum

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?