Malaga Pastası Tarifi

 

Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 adet muz

Kreması için:

  • 750 ml süt (4 su bardağından iki parmak eksik)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un

Piştikten sonra:

  • 1 tatlı kaşığı katı yağ eklenip karıştırılır.

Çikolata sosu için:

  • 200 ml sıvı krema
  • 200 gram çikolata (sütlü ve bitter karışık)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 10 adet küçük muz
  • Çam fıstığı, fındık veya ceviz arzunuza göre

    Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kek malzemeleri ile güzel bir harç hazırlanır.
  • Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  • Sıvı yağ, süt ilavesi yapılıp kısa bir çırpılır.
  • Daha sonra kuru malzemeler elenerek hamura eklenip çok hafif karıştırılır.
  • Hafif yağlamış olduğumuz borcam tepsimize hamurumuzu boşaltalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170°’de yarım saat kadar pişirelim.
  • O arada kremamızı hazırlayalım.Tüm krema malzemelerimizi uygun bir tenceremize alıp soğuk halde pütür kalmayana kadar çırpıyoruz ve ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardığımız kekimizi 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine bir çay bardağı kadar sütü ekliyoruz.
  • Daha sonra kremamızı kekimizin üzerine yayıyoruz.
  • Beş adet muzu soyup ortadan ikiye kesip muhallebinin üzerine orantılı bir şekilde yerleştiriyoruz.
  • O sırada krema ve çikolata parçalarını küçük bir tencere içinde kaynama noktasına geldiğinde ocağın üzerinden alıp çırparak çikolataların erimesini sağlıyoruz.
  • Çikolata sos unu muzların üzerine yayıyoruz.
  • Çam fıstıgı ile süsleyip dört 5 saat dolapta dinlendirip servise sunuyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun mutlaka denemenizi öneririm. Deneyeceklere şimdiden kolaylıklar diliyorum

Yorumlar