Nefis Kremalı Dikey Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 büyük çay bardağı şeker
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük çay bardağı sıcak su
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un bardak ölçüsü 250 ml
Kreması için; (tarif için)
- 2 su bardağı süt
- 2 tepeli yemek kaşığı un
- 2 tepeli yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeli yemek kaşığı kakao
- 1 büyük çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
Piştikten sonra;
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- Yarım paket krema
Yağlı kağıt
Nefis Kremalı Dikey Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ben kremayı 3 gün önce yapmıştım çıkartım dolaptan yeniden çırptım ve çok rahat kulandım.
- Krema için; yumurta, süt, şekeri çırpalım ve geri kalan malzemeleri de ekleyelim topak kalmadan mikserle çırpalım ve ocağa alalım pişirelim.
- Sonra ocağı kapatıp içine vanilya tereyağı ekleyelim çırpalım ara ara karıştıralım biraz ılıyınca üzerine streçle kapalım kremaya değecek kabuk tutmasın diye.
- Krema oda ısına gelince dolapta 2 saat dinlensin çıkaralım iç,ne krema ilave edelim çırpalım.
- Kekimiz için; yumurta, şeker, sıvı yağ ve suyu iyice çırpalım sonra un ilave edelim karıştıralım vanilya ve kabartma tozunuda ilave edelim karıştıralım .
- Kekimizi fırın tepsisine yağlı kağıdın üzerine dökelim 180 derece 15 dk kadar pişirelim kekimiz pişincede 5 dk kadar fırında tutalım ve alalım.
- kekin yan kısımlarını incecik keselim ve 3 bölelim uzunlamasına her parçaya krema sürelim önce ilk parçayı rulo saralım, sonra diğer parçanın üzerine alıp onuda etrefına saralım.
- 3 üncü parçayı da aynı şekilde sardıktan sınra sıreçin üzerine alalım iyice sıkı sıkı sarıp dolapda yarım saat bekletelim.
- Sonra çıkarıp kalan kremayı etrafına sürelim dilediğimiz gibi süsleyelim deneyecek olanlara afiyet olsun çok hafif ve çok güzel bir pasta oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder