- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Pastiç Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 fiske tuz
İçi için;
- 1 paket hazır kakaolu kek
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı çekilmiş fındık
- 1 su bardağı kuru üzüm
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çekilmiş fındık
Pastiç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemelerinin hepsini büyük bir kapta karıştırıp.
- Yoğuruyoruz üzerini örtüp, mayalanmasını bekliyoruz.
- Hamur mayalanırken içini hazırlıyoruz bunun için keki elimizle küçük küçük parçalıyoruz diğer bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamur mayalandıktan sonra iki eşit parçaya bölüyoruz.
- Hamurun bir parçasını merdaneyle dikdörtgen şeklinde ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz iç harcın yarısını hamurun üzerine sürüyoruz ve hamuru 3 parmak kalınlığında rulo şeklinde sarıyoruz bu ruloyu 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Hamurun diğer yarısına da aynı işlemi uyguluyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çekilmiş fındık serpiyoruz.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Not:İçini hazırlarken süt miktarı az gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz için kıvamı çok koyu olursa hamura sürülemez. Çok cıvık olursa akar onun için koyu ama sürülebilir kıvamda olmalıdır.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder