30 Haziran 2023 Cuma

Pastiç Tarifi

 

Pastiç Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 fiske tuz

İçi için;

  • 1 paket hazır kakaolu kek
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çekilmiş fındık

    Pastiç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemelerinin hepsini büyük bir kapta karıştırıp.
  • Yoğuruyoruz üzerini örtüp, mayalanmasını bekliyoruz.
  • Hamur mayalanırken içini hazırlıyoruz bunun için keki elimizle küçük küçük parçalıyoruz diğer bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
  • Hamur mayalandıktan sonra iki eşit parçaya bölüyoruz.
  • Hamurun bir parçasını merdaneyle dikdörtgen şeklinde ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz iç harcın yarısını hamurun üzerine sürüyoruz ve hamuru 3 parmak kalınlığında rulo şeklinde sarıyoruz bu ruloyu 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz.
  • Hamurun diğer yarısına da aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çekilmiş fındık serpiyoruz.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
  • Not:İçini hazırlarken süt miktarı az gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz için kıvamı çok koyu olursa hamura sürülemez. Çok cıvık olursa akar onun için koyu ama sürülebilir kıvamda olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder