Pastiç Tarifi

 

Pastiç Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 fiske tuz

İçi için;

  • 1 paket hazır kakaolu kek
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çekilmiş fındık

    Pastiç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemelerinin hepsini büyük bir kapta karıştırıp.
  • Yoğuruyoruz üzerini örtüp, mayalanmasını bekliyoruz.
  • Hamur mayalanırken içini hazırlıyoruz bunun için keki elimizle küçük küçük parçalıyoruz diğer bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
  • Hamur mayalandıktan sonra iki eşit parçaya bölüyoruz.
  • Hamurun bir parçasını merdaneyle dikdörtgen şeklinde ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz iç harcın yarısını hamurun üzerine sürüyoruz ve hamuru 3 parmak kalınlığında rulo şeklinde sarıyoruz bu ruloyu 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz.
  • Hamurun diğer yarısına da aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çekilmiş fındık serpiyoruz.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
  • Not:İçini hazırlarken süt miktarı az gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz için kıvamı çok koyu olursa hamura sürülemez. Çok cıvık olursa akar onun için koyu ama sürülebilir kıvamda olmalıdır.

Yorumlar