Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi

 

Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi İçin Malzemeler

Mayası için;

  • 1 paket maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 5,5 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber

Diğer malzemeler;

  • 1 bağ ıspanak (300 gr)
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber

Üzeri için;

  • Çörek otu ve susam

    Yalancı Börek (Hamur Açma Derdi Yok) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce 1 adet yas mayayı ılık süt ve ılık su ile karıştıralım ve kabın içerisine alalım.
  • Daha sonra toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip çırpalım.
  • En sonunda unu ve baharatlarını ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Hamuru karıştırdıktan sonra 20 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurun üzerine doğranmış sebzeleri ekleyip spatula ile güzelce karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcımızı dökelim ve eşit bir şekilde düzleyelim.
  • En son üzerine çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.❗fırından fırına farklılık gösterebilir ❗.
  • Dilimleyerek servis edebilirsiniz 

Yorumlar