30 Haziran 2023 Cuma

Yaprak Sarması Tarifi

 

Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • ️Üzüm yaprağı
  • ️500 gram kıyma
  • ️1 su bardağı pirinç
  • ️1 adet soğan (rendelenmiş)
  • ️Bir tutam maydanoz ( doğranmış)
  • ️Yarım bardak zeytinyağ
  • ️1 yemek kaşığı salça
  • ️2 tatalı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı nane tozu
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

️Sos:

  • ️1 litre su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

️Üzeri için:

  • ️2 yemek kaşığı zeytinyağ ve nar ekşisi

    Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaynayan tuzlu suya taze toplanmış asma yapraklarını ekleyin.
  • 3-4 dakika kadar haşlayıp soğutun.
  • İç harcı için tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğurun.
  • Bir tabak eşliğinde yaprağımızı açalım.
  • Yaprağın alt ucuna kıyma yayılır.
  • Önce sağdan sonra soldan yaklaşık 1 cm katlanıp yavaşça yukarıya doğru sarılır.
  • Sarılmış yapraklarımız tenceremize dizilir.
  • Tencereye dizmeden önce alt tabakasına asma yaprakları yerleştirilir.
  • Tüm sarmalarımızı dizdikten sonra,üzerine salçalı sosunu gezdirebiliriz.
  • Dileyen dolmalarımızın üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi dökebilir.
  • Orta derecede yaklaşık 45 dakika -1 saat kaynatın.
  • Yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder