Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi

 

Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 22 adet baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İnce çekilmiş ceviz

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı şeker (630 gram)
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu

    Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak karıştıralım ve ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca ocağı orta ateşe alarak 16-17 dk kadar kaynatalım.
  • Ocaktan almaya yakın içine limon suyunu ekleyelim ve ocağı kapatarak şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Ayrı bir kapta tereyağı eritelim ve içine sıvı yağı ekleyerek karıştıralım.
  • Artık baklavamıza şekil verebiliriz. Bir yufkayı tezgaha alarak yağdan bir miktar ekleyelim ve her yerine dağıtalım. Çok fazla yağa bulamanıza gerek yok.
  • İkinci yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde onu da yağlayalım.
  • Yufkanın yarısı kadarlık bir bölüme çekilmiş cevizi dağıtalım ve oklavayla rulo yapalım.
  • Ardından iki tarafından bastırarak burma şekli oluşturalım ve oklavadan çıkararak içini yağladığımız borcama alalım.
  • Bu şekilde bütün baklavalık yufkalara şekil verelim.Ardından dilimleyerek üzerine artan yağı fırçayla dağıtalım.
  • Eğer yağınız artmadıysa biraz tereyağı eriterek üzerine dağıtmanızı öneririm.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 45-50 dk kadar pişirelim.
  • Fırından çıkınca ince bir fırın kabında pişirdiyseniz eğer 7-8 dk kadar bekletmeniz yeterli olur fakat ben borcamda yaptığımdan ve borcam daha geç soğuduğundan 12-13 dk kadar bekledikten sonra soğuk şerbeti ekledim.
  • Birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Püf noktaları güzelce kızartmak ve ılık tatlıya soğuk şerbet dökmek. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?