Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 22 adet baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İnce çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı şeker (630 gram)
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak karıştıralım ve ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca ocağı orta ateşe alarak 16-17 dk kadar kaynatalım.
- Ocaktan almaya yakın içine limon suyunu ekleyelim ve ocağı kapatarak şerbeti soğumaya bırakalım.
- Ayrı bir kapta tereyağı eritelim ve içine sıvı yağı ekleyerek karıştıralım.
- Artık baklavamıza şekil verebiliriz. Bir yufkayı tezgaha alarak yağdan bir miktar ekleyelim ve her yerine dağıtalım. Çok fazla yağa bulamanıza gerek yok.
- İkinci yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde onu da yağlayalım.
- Yufkanın yarısı kadarlık bir bölüme çekilmiş cevizi dağıtalım ve oklavayla rulo yapalım.
- Ardından iki tarafından bastırarak burma şekli oluşturalım ve oklavadan çıkararak içini yağladığımız borcama alalım.
- Bu şekilde bütün baklavalık yufkalara şekil verelim.Ardından dilimleyerek üzerine artan yağı fırçayla dağıtalım.
- Eğer yağınız artmadıysa biraz tereyağı eriterek üzerine dağıtmanızı öneririm.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 45-50 dk kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca ince bir fırın kabında pişirdiyseniz eğer 7-8 dk kadar bekletmeniz yeterli olur fakat ben borcamda yaptığımdan ve borcam daha geç soğuduğundan 12-13 dk kadar bekledikten sonra soğuk şerbeti ekledim.
- Birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Püf noktaları güzelce kızartmak ve ılık tatlıya soğuk şerbet dökmek. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder