Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi

 

Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 22 adet baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • İnce çekilmiş ceviz

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı şeker (630 gram)
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu

    Çıtır Çıtır Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak karıştıralım ve ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca ocağı orta ateşe alarak 16-17 dk kadar kaynatalım.
  • Ocaktan almaya yakın içine limon suyunu ekleyelim ve ocağı kapatarak şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Ayrı bir kapta tereyağı eritelim ve içine sıvı yağı ekleyerek karıştıralım.
  • Artık baklavamıza şekil verebiliriz. Bir yufkayı tezgaha alarak yağdan bir miktar ekleyelim ve her yerine dağıtalım. Çok fazla yağa bulamanıza gerek yok.
  • İkinci yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde onu da yağlayalım.
  • Yufkanın yarısı kadarlık bir bölüme çekilmiş cevizi dağıtalım ve oklavayla rulo yapalım.
  • Ardından iki tarafından bastırarak burma şekli oluşturalım ve oklavadan çıkararak içini yağladığımız borcama alalım.
  • Bu şekilde bütün baklavalık yufkalara şekil verelim.Ardından dilimleyerek üzerine artan yağı fırçayla dağıtalım.
  • Eğer yağınız artmadıysa biraz tereyağı eriterek üzerine dağıtmanızı öneririm.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 45-50 dk kadar pişirelim.
  • Fırından çıkınca ince bir fırın kabında pişirdiyseniz eğer 7-8 dk kadar bekletmeniz yeterli olur fakat ben borcamda yaptığımdan ve borcam daha geç soğuduğundan 12-13 dk kadar bekledikten sonra soğuk şerbeti ekledim.
  • Birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Püf noktaları güzelce kızartmak ve ılık tatlıya soğuk şerbet dökmek. Afiyet olsun.

Yorumlar