Domatesli Köz Patlıcan Ve Biberli Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg domates
- 1 kg kırmızı kapya biber
- 1 kg patlıcan
- Yarım kg tatlı yeşil sivri biber (Kızartmak için sıvı yağ)
- 150 gram acı biber (İsteğe bağlı ben eklemedim)
- 10 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı sirke
Domatesli Köz Patlıcan Ve Biberli Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce tatlı sivri biberlerimizi küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım dursun.
- Uygun bir tencereye domateslerimizi kabuklu olarak gelişigüzel doğrayalım.
- Kapağı kapalı bir şekilde yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Sonrasında blenderdan geçirelim kıvamı ne çok yoğun ne de katı olamalıdır ortası olacaktır.
- Sarımsaklarımızı ince ince doğrayalım yada dilerseniz rendeleyebilirsiniz. Domatesimize ekleyelim.
- Birkaç dakika pişirelim. Sıvıyağ ve sirkemizide ekleyelim.
- Tuz ve şeker ilavesini de yaptıktan sonra közlenmiş biber ve közlenmiş patlıcanımızı doğrayıp ekleyelim ve katıştıralım.
- İnce doğranmış maydanoz ve kızartmış olduğumuz sivri biberlerimizide ekleyelim kaynatalım.
- Sıcak olarak kavanozlarımıza dolduralım.
- Tenceremizin altını kavanozlarımızı dolduruncaya kadar kapatmayalım bu önemli. Kapağını iki geri bir düz olarak kapatalım.
- Ters çevirip bu şekilde bir gün bekletelim.Sonrasında güneş görmeyen serin yerde muhafaza edelim.
Not: kapağı açılmadan serin ve güneş görmeyen yerde 2 yıl saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder