Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Domatesli Köz Patlıcan Ve Biberli Sos Tarifi

 

Domatesli Köz Patlıcan Ve Biberli Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg domates
  • 1 kg kırmızı kapya biber
  • 1 kg patlıcan
  • Yarım kg tatlı yeşil sivri biber (Kızartmak için sıvı yağ)
  • 150 gram acı biber (İsteğe bağlı ben eklemedim)
  • 10 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı sirke

    Domatesli Köz Patlıcan Ve Biberli Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tatlı sivri biberlerimizi küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım dursun.
  • Uygun bir tencereye domateslerimizi kabuklu olarak gelişigüzel doğrayalım.
  • Kapağı kapalı bir şekilde yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Sonrasında blenderdan geçirelim kıvamı ne çok yoğun ne de katı olamalıdır ortası olacaktır.
  • Sarımsaklarımızı ince ince doğrayalım yada dilerseniz rendeleyebilirsiniz. Domatesimize ekleyelim.
  • Birkaç dakika pişirelim. Sıvıyağ ve sirkemizide ekleyelim.
  • Tuz ve şeker ilavesini de yaptıktan sonra közlenmiş biber ve közlenmiş patlıcanımızı doğrayıp ekleyelim ve katıştıralım.
  • İnce doğranmış maydanoz ve kızartmış olduğumuz sivri biberlerimizide ekleyelim kaynatalım.
  • Sıcak olarak kavanozlarımıza dolduralım.
  • Tenceremizin altını kavanozlarımızı dolduruncaya kadar kapatmayalım bu önemli. Kapağını iki geri bir düz olarak kapatalım.
  • Ters çevirip bu şekilde bir gün bekletelim.Sonrasında güneş görmeyen serin yerde muhafaza edelim.
  • Not: kapağı açılmadan serin ve güneş görmeyen yerde 2 yıl saklayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?