Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Evde Kat Kat Milföy Yapımı (8 Malzeme İle 50 Dakikada Hazır) Tarifi

 

Evde Kat Kat Milföy Yapımı (8 Malzeme İle 50 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4,5 su bardağı un kıvamına göre artırılabilir
  • 100 gram tereyağı

    Evde Kat Kat Milföy Yapımı (8 Malzeme İle 50 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru yapalım. Hamuru yapacağımız kaba un hariç tüm malzemeleri koyup iyice karıştıralım.
  • Ardından unu kontrolü bir şekilde döküp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazır olan hamuru 4 bezeye ayırıp dinlenmeye bırakalım. 10 dakika yeterli olacaktır.
  • Hazır olan hamuru merdane yardımıyla açıp 5-7yemek kaşığı eritilmiş tereyağı sürelim. Her tarafına.
  • Ardından birinci bezenin üzerine alıp birinci bezeye uyguladığımız şekilde yapalım.
  • Dört beze üst üste hazır olduktan sonra son koyduğumuz 4. Bezeyi kare bir şekilde katlayalım (görsellerden yardım alabilirsiniz 😊).
  • Hazır olan hamuru kare şekil verdiğimiz hamuru tepsiye alalım. 15 dakika kadar buzlukta dinlenmeye bırakalım.
  • Hamuru açmak için donmasını gerekir.
  • Donan hamuru buzluktan çıkartıp merdane ile açalım.
  • Kare kare kesip tepsiye dizip ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  • 150 derece fırında 20 dakika (milföylerin üzeri kızarana kadar pişirelim).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?