Evde Kat Kat Milföy Yapımı (8 Malzeme İle 50 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 4,5 su bardağı un kıvamına göre artırılabilir
- 100 gram tereyağı
Evde Kat Kat Milföy Yapımı (8 Malzeme İle 50 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yapalım. Hamuru yapacağımız kaba un hariç tüm malzemeleri koyup iyice karıştıralım.
- Ardından unu kontrolü bir şekilde döküp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazır olan hamuru 4 bezeye ayırıp dinlenmeye bırakalım. 10 dakika yeterli olacaktır.
- Hazır olan hamuru merdane yardımıyla açıp 5-7yemek kaşığı eritilmiş tereyağı sürelim. Her tarafına.
- Ardından birinci bezenin üzerine alıp birinci bezeye uyguladığımız şekilde yapalım.
- Dört beze üst üste hazır olduktan sonra son koyduğumuz 4. Bezeyi kare bir şekilde katlayalım (görsellerden yardım alabilirsiniz 😊).
- Hazır olan hamuru kare şekil verdiğimiz hamuru tepsiye alalım. 15 dakika kadar buzlukta dinlenmeye bırakalım.
- Hamuru açmak için donmasını gerekir.
- Donan hamuru buzluktan çıkartıp merdane ile açalım.
- Kare kare kesip tepsiye dizip ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- 150 derece fırında 20 dakika (milföylerin üzeri kızarana kadar pişirelim).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder