Evde Kat Kat Milföy Yapımı (8 Malzeme İle 50 Dakikada Hazır) Tarifi

 

Evde Kat Kat Milföy Yapımı (8 Malzeme İle 50 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4,5 su bardağı un kıvamına göre artırılabilir
  • 100 gram tereyağı

    Evde Kat Kat Milföy Yapımı (8 Malzeme İle 50 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru yapalım. Hamuru yapacağımız kaba un hariç tüm malzemeleri koyup iyice karıştıralım.
  • Ardından unu kontrolü bir şekilde döküp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazır olan hamuru 4 bezeye ayırıp dinlenmeye bırakalım. 10 dakika yeterli olacaktır.
  • Hazır olan hamuru merdane yardımıyla açıp 5-7yemek kaşığı eritilmiş tereyağı sürelim. Her tarafına.
  • Ardından birinci bezenin üzerine alıp birinci bezeye uyguladığımız şekilde yapalım.
  • Dört beze üst üste hazır olduktan sonra son koyduğumuz 4. Bezeyi kare bir şekilde katlayalım (görsellerden yardım alabilirsiniz 😊).
  • Hazır olan hamuru kare şekil verdiğimiz hamuru tepsiye alalım. 15 dakika kadar buzlukta dinlenmeye bırakalım.
  • Hamuru açmak için donmasını gerekir.
  • Donan hamuru buzluktan çıkartıp merdane ile açalım.
  • Kare kare kesip tepsiye dizip ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  • 150 derece fırında 20 dakika (milföylerin üzeri kızarana kadar pişirelim).

Yorumlar