29 Ağustos 2023 Salı

Fırında Çıtır Paçanga Böreği Tarifi

 

Fırında Çıtır Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • 180 gram pastırma
  • 75 gram sucuk
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı süt

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • Galeta unu

    Fırında Çıtır Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberleri minik minik doğrayın ve sıvı yağı döktüğünüz tavada 2-3 dk. Soteleyin.
  • Geniş bir kaba doğradığınız pastırma ve sucukları, kabuklarını soyup minik minik doğradığınız domatesleri, rendelediğiniz kaşarı ve sotelediğiniz ve soğuttuğunuz biberleri alın.
  • Her bir yufkayı dört eşit parçaya bölün. Sos için başka bir kapta 1 sıvı yağı ve sütü karıştırın ve her bir üçgen parçaya fırça yardımıyla bu sostan sürün.
  • Üçgen parçaların genış tarafına pastırmalı harçtan koyun ve önce üst geniş kenardan, sonra yanlardan kapatarak, sigara böreğine göre daha geniş olarak yufkanın ucuna kadar sarın.
  • Üst harcı için yumurta sarısı ve sütü karıstırın.
  • Sardığınız börekleri önce bu karışıma sonra galeta ununa batırın.
  • Börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 ° fırında 30 dk. Pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder