Fırında Çıtır Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
- 180 gram pastırma
- 75 gram sucuk
- 200 gram kaşar peyniri
- 2 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı süt
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı süt
- Galeta unu
Fırında Çıtır Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biberleri minik minik doğrayın ve sıvı yağı döktüğünüz tavada 2-3 dk. Soteleyin.
- Geniş bir kaba doğradığınız pastırma ve sucukları, kabuklarını soyup minik minik doğradığınız domatesleri, rendelediğiniz kaşarı ve sotelediğiniz ve soğuttuğunuz biberleri alın.
- Her bir yufkayı dört eşit parçaya bölün. Sos için başka bir kapta 1 sıvı yağı ve sütü karıştırın ve her bir üçgen parçaya fırça yardımıyla bu sostan sürün.
- Üçgen parçaların genış tarafına pastırmalı harçtan koyun ve önce üst geniş kenardan, sonra yanlardan kapatarak, sigara böreğine göre daha geniş olarak yufkanın ucuna kadar sarın.
- Üst harcı için yumurta sarısı ve sütü karıstırın.
- Sardığınız börekleri önce bu karışıma sonra galeta ununa batırın.
- Börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 ° fırında 30 dk. Pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder