Fırında Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi

 

Fırında Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr tavuk bonfile
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mantolama malzemeleri;

  • 1 su bardağı galeta unu

Üzeri için;

  • Zeytinyağı

    Fırında Çıtır Tavuk Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavukları jülyen ince şeklinde doğrayın.
  • Ardından karıştırma kasenin içine yumurta, sütü, maden suyu ilave ederek birlikte karıştırın.
  • Ardından un ve nişasta baharatları ince dövülmüş sarımsak ilave ederek birlikte karıştırın.
  • Son olarak içine tavukları ilave ederek tüm harcı birlikte karıştırın ve kapağını kapatın.
  • Mümkünse bir gece dolapta yada en erken 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Ardından dinlenmiş tavukları birer birer galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • En son tavukların fırça yardımıyla zeytinyağı sürün .
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede fanlı fırında 20 dakika tavukların üzerleri kızarana kontrollü pişirin ,ardından sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun 🌼.
  • Not ;arzuya göre malzemedeki baharatlar yerine 1 çay kaşığı kajun baharatı kullanabilirsiniz.

Yorumlar