Kıyır Kıyır Dereotlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yumurta sarısı (Akları üzerine)
- 1-2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (Yaklaşık olarak)
- 1 veya yarım demet dereotu (İnce kıyılmış)
Üzeri için
- Yumurta akı
- Susam
Kıyır Kıyır Dereotlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Nasıl Yapılır?Bu kurabiyeyi bir kere yapınca hep yapmak isteyeceksiniz kıyır kıyır ağızda dağılan efsane lezzetli🤤.
- Un,kabartma tozu ve dereotu hariç tüm malzemeleri sırasıyla kaseye ekleyip karıştırıyoruz.Tereyağ oda ısısında olmalı.
- Unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Unu kontrollü ekleyin sert bir hamur olmamalı.
- Hamurun içine kıyılmış dereotunun ekleyip son kez yoğuruyoruz.
- Dereotları hamurun her tarafına ulaşsın.
- Yuvarlak yapıp ilk yumurta akına sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Hafif kızarması yeterli.
Afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder