30 Ağustos 2023 Çarşamba

Kıyır Kıyır Dereotlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi

 

Kıyır Kıyır Dereotlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yumurta sarısı (Akları üzerine)
  • 1-2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (Yaklaşık olarak)
  • 1 veya yarım demet dereotu (İnce kıyılmış)

Üzeri için

  • Yumurta akı
  • Susam

    Kıyır Kıyır Dereotlu Kurabiye (Ağızda Dağılan) Tarifi Nasıl Yapılır?Bu kurabiyeyi bir kere yapınca hep yapmak isteyeceksiniz kıyır kıyır ağızda dağılan efsane lezzetli🤤.

    1. Un,kabartma tozu ve dereotu hariç tüm malzemeleri sırasıyla kaseye ekleyip karıştırıyoruz.Tereyağ oda ısısında olmalı.
    2. Unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.
    3. Unu kontrollü ekleyin sert bir hamur olmamalı.
    4. Hamurun içine kıyılmış dereotunun ekleyip son kez yoğuruyoruz.
    5. Dereotları hamurun her tarafına ulaşsın.
    6. Yuvarlak yapıp ilk yumurta akına sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz.
    7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.Hafif kızarması yeterli.

    Afiyet şeker olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder