Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tahinli Patlıcan Ezmesi Tarifi

 

Tahinli Patlıcan Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

Patlıcanlı kısım için;

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Baget ekmek için;

  • Yarım baget ekmeği
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı maydanoz

Üzeri için;

  • Yarım mor soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 8-10 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tahinli Patlıcan Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tahinli patlıcan ezmesi için öncelikle saplarını çıkardığımız bostan patlıcanlarını ortadan iki keselim.
  • Patlıcanları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine tuz ve zeytinyağı gezdirelim.
  • Ardından önceden ısıttığımız 200 °C fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Patlıcanlar pişerken ekmeklerin üzerine süreceğimiz sosu hazırlayalım. Bunun için ayrı bir sos kasesine zeytinyağı, küçük küçük doğranmış sarımsak ve maydanozu güzelce karıştıralım.
  • Baget ekmeği uzunlamasına ortadan iki keselim.
  • Kestiğimiz ekmekleri yine fırın tepsisine alalım ve üzerine hazırladığımız sarımsaklı sostan sürelim.
  • Yeterince pişen patlıcanları fırından alalım. Yerine ekmekleri koyup 200 derecede 10 dakika kızarmaya bırakalım.
  • Fırından çıktıktan sonra el yakmayacak sıcaklığa gelen patlıcanların kabuğunun dikkatli bir şekilde soyalım.
  • Patlıcanları daha sonra rondoya alalım. Üzerine tahin, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve son olarak limon suyunu ilave edelim.
  • Tüm malzemeyi püre kıvamına gelinceye kadar rondodan geçirelim.
  • Salatanın üzeri mor soğanı küçük küçük doğrayalım. Yeşil biberi de yine aynı şekilde doğrayalım.
  • Çeri domateslerimizi de büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya keselim.
  • Uygun bir kaseye doğradığımız domatesleri, soğanı, biberi, maydanozu,  limon suyunu,  zeytinyağını ve tuzu alarak güzelce karıştıralım.
  • Hazırladığımız patlıcan püresini servis tabağına alarak eşit bir şekilde yayalım.
  • Daha sonra üzerine hazırladığımız domates salatasını ilave edelim.
  • Fırında çıtır çıtır kızaran nefis baget ekmeklerimizi de istediğimiz büyüklükte dilimleyerek patlıcan salatamız ile birlikte servis edelim. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?