Tam Ölçü Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Ekler hamuru için
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Çırparken
- 3 adet yumurta (Yumurtalar küçükse 4 yumurta kullanın)
Kreması için
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı süt (600 ml )
Ocağın altını kapatınca
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 80 gram beyaz çikolata (İsteğe bağlı)
Krema soğuyunca
- 1 poşet toz krem şanti
- 160 gram kadar sütlü çikolata
Süslemek için
- Toz fıstık
- Beyaz çikolata
- Bitter çikolata
Tam Ölçü Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tereyağ ve su ocakta kaynatılıp un, tuz ve şeker eklenip kıvam alıncaya kadar 2 dakika kadar sürekli karıştırılarak pişirilip ocağın altı kapatılarak vanilya eklenip soğumaya bırakılır.
- Hamuru soğurken kremayı hazırlayalım. Kreması için şeker, un, nişasta ve süt uygun bir tencereye alınıp çırpma teliyle karıştırılır.
- Ocakta orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilip ocağın altı kapatılır.
- Sıcakken vanilya, tereyağı ve beyaz çikolata eklenip çikolata ve tereyağı eriyinceye kadar karıştırılıp dolap poşetiyle kremanın üzerine değecek şekilde kapatılıp krema soğumaya bırakılır.
- Soğuyan hamura dönelim ve yumurtaları hamura teker teker ekleyip mikserle iyice çırpalım.
- Sıkma torbasına alalım ve ucunu kesip yağlı kağıt serili tepsiye hamuru bir parmak kalınlığında aralıklı olucak şekilde sıkalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü iyice kızarıncaya kadar pişirelim.
- Soğuyan kremaya bir poşet krem şanti ekleyip mikserle iyice çırpalım ve sıkma torbasına boşaltalım.
- Pişen ekler hamuru ortanın az daha yukarısından olacak şekilde bıçakla yarısı kesilip içine krema sıkıp kapatılır.
- Tüm ekler bu şekilde hazırlanıp benmari usülü eritilmiş çikolataya üstü bulanıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyip dolapta 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder