Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tam Ölçü Ekler Tarifi

 

Tam Ölçü Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Ekler hamuru için

  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Çırparken

  • 3 adet yumurta (Yumurtalar küçükse 4 yumurta kullanın)

Kreması için

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı süt (600 ml )

Ocağın altını kapatınca

  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 80 gram beyaz çikolata (İsteğe bağlı)

Krema soğuyunca

  • 1 poşet toz krem şanti
  • 160 gram kadar sütlü çikolata

Süslemek için

  • Toz fıstık
  • Beyaz çikolata
  • Bitter çikolata

    Tam Ölçü Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tereyağ ve su ocakta kaynatılıp un, tuz ve şeker eklenip kıvam alıncaya kadar 2 dakika kadar sürekli karıştırılarak pişirilip ocağın altı kapatılarak vanilya eklenip soğumaya bırakılır.
  • Hamuru soğurken kremayı hazırlayalım. Kreması için şeker, un, nişasta ve süt uygun bir tencereye alınıp çırpma teliyle karıştırılır.
  • Ocakta orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilip ocağın altı kapatılır.
  • Sıcakken vanilya, tereyağı ve beyaz çikolata eklenip çikolata ve tereyağı eriyinceye kadar karıştırılıp dolap poşetiyle kremanın üzerine değecek şekilde kapatılıp krema soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan hamura dönelim ve yumurtaları hamura teker teker ekleyip mikserle iyice çırpalım.
  • Sıkma torbasına alalım ve ucunu kesip yağlı kağıt serili tepsiye hamuru bir parmak kalınlığında aralıklı olucak şekilde sıkalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü iyice kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Soğuyan kremaya bir poşet krem şanti ekleyip mikserle iyice çırpalım ve sıkma torbasına boşaltalım.
  • Pişen ekler hamuru ortanın az daha yukarısından olacak şekilde bıçakla yarısı kesilip içine krema sıkıp kapatılır.
  • Tüm ekler bu şekilde hazırlanıp benmari usülü eritilmiş çikolataya üstü bulanıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyip dolapta 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?