Klasik Kek (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Klasik Kek (Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar 10 dk çırpalım.
- Yeterince çırptıktan sonra üzerine sıvıyağ ve süt ekleyip tekrar karıştıralım.
- Ardından unu ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Tüm malzemeyi güzelce karışana kadar son kez çırpalım.
- Hazırladığımız kek harcını ikiye ayıralım. Ayrı bir kap içerisine aldığımız kek harcının üzerine kakaoyu ilave ederek mikserle çırpalım.
- Yağlanmış kek kalıbına önce sade kek hamurunu dökelim. Üzerine kakaolu kek hamurundan gezdirelim. Bu şekilde sıra sıra harçları dökelim.
- Hazırladığımız kek harcını önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Pişirme süresi ve fırının derecesi fırından fırına değişiklik gösterebileceği için kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.
- Sürenin sonunda pişen keki fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirelim ve dilediğimiz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder