28 Eylül 2023 Perşembe

Klasik Kek (Yumuşacık) Tarifi

 

Klasik Kek (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Klasik Kek (Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar 10 dk çırpalım.
  • Yeterince çırptıktan sonra üzerine sıvıyağ ve süt ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Ardından unu ekleyelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Tüm malzemeyi güzelce karışana kadar son kez çırpalım.
  • Hazırladığımız kek harcını ikiye ayıralım. Ayrı bir kap içerisine aldığımız kek harcının üzerine kakaoyu ilave ederek mikserle çırpalım.
  • Yağlanmış kek kalıbına önce sade kek hamurunu dökelim. Üzerine kakaolu kek hamurundan gezdirelim. Bu şekilde sıra sıra harçları dökelim.
  • Hazırladığımız kek harcını önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Pişirme süresi ve fırının derecesi fırından fırına değişiklik gösterebileceği için kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.
  • Sürenin sonunda pişen keki fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirelim ve dilediğimiz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder