28 Eylül 2023 Perşembe

Kremalı Fındıklı Kurabiye Tarifi

 

Kremalı Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

(1 tepsi için)

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta (sarısı hamurun içine, beyazı dışına)
  • 1,5-2 su bardağı kadar un

Üzerine:

  • 1 yemek kaşığı lotus krema ya da fındık, fıstık kreması

Yanları için:

  • 1 yumurta beyazı
  • Dövülmüş fındık

    Kremalı Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı, vanilin ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
  • Daha sonra yavaş yavaş un eklenir; ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Yarım saat üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında bekletilir.
  • Sonrasında istenilen büyüklükte yuvarlanır.
  • Kenarları önce yumurta akına, daha sonra dövülmüş fındığa batırılır ve tepsiye dizilir.
  • Ortasına kaşık veya parmakla bastırarak çukur oluşturulur.
  • 180 derecede ısınmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca benmari usulü erittiğimiz krema kaşıkla ortalarına dökülür.
  • İsteğe bağlı olarak üzerlerine antep fıstığı veya fındık yerleştirilir, ardından servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder