Kremalı Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
(1 tepsi için)
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta (sarısı hamurun içine, beyazı dışına)
- 1,5-2 su bardağı kadar un
Üzerine:
- 1 yemek kaşığı lotus krema ya da fındık, fıstık kreması
Yanları için:
- 1 yumurta beyazı
- Dövülmüş fındık
Kremalı Fındıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı, vanilin ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
- Daha sonra yavaş yavaş un eklenir; ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Yarım saat üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında bekletilir.
- Sonrasında istenilen büyüklükte yuvarlanır.
- Kenarları önce yumurta akına, daha sonra dövülmüş fındığa batırılır ve tepsiye dizilir.
- Ortasına kaşık veya parmakla bastırarak çukur oluşturulur.
- 180 derecede ısınmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
- Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca benmari usulü erittiğimiz krema kaşıkla ortalarına dökülür.
- İsteğe bağlı olarak üzerlerine antep fıstığı veya fındık yerleştirilir, ardından servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder