Airfryer Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr piliç ızgara tava
- Kırmızı soğan
- Domates
- Marul
- Kornişon turşu
- Patates kızartması
- Lavaş
Marinesi için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı köri
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı hardal
Airfryer Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaseye aldığımız tavukların üzerine marine için yoğurt, kekik, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, köri, sarımsak ve zeytinyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Ardından üzerini streç film ile kapatalım ve mümkünse 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Airfryer için özel olan pişirme kağıdını airfryer haznesine yerleştirelim.
- Tavuklarımızı da dizdikten sonra 180 °C’de 20 dakika pişirelim.
- Sosu için karıştırma kabına yoğurt, mayonez, ketçap ve hardalı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Lavaşın üzerine hazırladığımız sostan sürelim.
- Kenarına pişen ve dilimlediğimiz tavukları, doğradığımız turşuyu, soğanı, patates kızartmasını, marul ve domatesleri yerleştirerek lavaşımızı sıkıca saralım.
- Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemleri tekrarladıktan sonra tavuk dürümlerimiz servise hazır. Bu tarifte ben 2 adet lavaş kullandım siz kişi sayınıza göre malzeme miktarlarını ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder