Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Airfryer Tavuk Dürüm Tarifi

 

Airfryer Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr piliç ızgara tava
  • Kırmızı soğan
  • Domates
  • Marul
  • Kornişon turşu
  • Patates kızartması
  • Lavaş

Marinesi için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı köri

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı hardal

    Airfryer Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaseye aldığımız tavukların üzerine marine için yoğurt, kekik, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, köri, sarımsak ve zeytinyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Ardından üzerini streç film ile kapatalım ve mümkünse 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Airfryer için özel olan pişirme kağıdını airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Tavuklarımızı da dizdikten sonra 180 °C’de 20 dakika pişirelim.
  • Sosu için karıştırma kabına yoğurt, mayonez, ketçap ve hardalı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Lavaşın üzerine hazırladığımız sostan sürelim.
  • Kenarına pişen ve dilimlediğimiz tavukları, doğradığımız turşuyu, soğanı, patates kızartmasını, marul ve domatesleri yerleştirerek lavaşımızı sıkıca saralım.
  • Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemleri tekrarladıktan sonra tavuk dürümlerimiz servise hazır. Bu tarifte ben 2 adet lavaş kullandım siz kişi sayınıza göre malzeme miktarlarını ayarlayabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?