Airfryer Tavuk Dürüm Tarifi

 

Airfryer Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr piliç ızgara tava
  • Kırmızı soğan
  • Domates
  • Marul
  • Kornişon turşu
  • Patates kızartması
  • Lavaş

Marinesi için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı köri

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı hardal

    Airfryer Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaseye aldığımız tavukların üzerine marine için yoğurt, kekik, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, köri, sarımsak ve zeytinyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Ardından üzerini streç film ile kapatalım ve mümkünse 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Airfryer için özel olan pişirme kağıdını airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Tavuklarımızı da dizdikten sonra 180 °C’de 20 dakika pişirelim.
  • Sosu için karıştırma kabına yoğurt, mayonez, ketçap ve hardalı alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Lavaşın üzerine hazırladığımız sostan sürelim.
  • Kenarına pişen ve dilimlediğimiz tavukları, doğradığımız turşuyu, soğanı, patates kızartmasını, marul ve domatesleri yerleştirerek lavaşımızı sıkıca saralım.
  • Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemleri tekrarladıktan sonra tavuk dürümlerimiz servise hazır. Bu tarifte ben 2 adet lavaş kullandım siz kişi sayınıza göre malzeme miktarlarını ayarlayabilirsiniz. 

Yorumlar