Borcamda Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un
Krema için;
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
Piştikten sonra;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Soğuduktan sonra;
- 1 paket kremşanti ekleyip 4-5 dk miksele çırpılır.
Üzeri için;
- 1 çay bardağı süt
- 10 adet muz
Ganaj için;
- 1 paket krema
- 140 gram sütlü bitter çikolata
Borcamda Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek çırpılır,175 derecelik fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine 1 çay bardağı süt dökülür.
- Krema malzemeleri bir kaba alınıp pişirilir. Ocağı kapattıktan sonra tereyağı eklenir.
- Soğuduktan sonra kremşanti ekleyip mikserle 4-5 dk miksele çırpılır. Kekin üzerine dökülüp yayılır, muzlar üzerine dizilir.
- Ganaj için; krema ocağa alınıp iyice ısıtılır. Ocağı kapatıp çikolatalar eritilir. Muzların üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder