27 Ekim 2023 Cuma

Çilekli Milföy Tatlısı Tarifi

 

Çilekli Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet milföy
  • 10-15 adet çilek

Üzerine

  • Pudra şekeri

Muhallebi için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ 

    Çilekli Milföy Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföyleri 2 parçaya bölüp üzerine eritilmiş tereyağ sürelim.
  • İkiye kapatıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Tencereye muhallebi için sırasıyla süt,yumurta,şeker,un,nişasta ekleyip hafif ateşte çırpalım göz göz olunca vanilin ve tereyağ ekleyip çırpalım.
  • Koyulaşan muhallebiyi kapatalım.
  • Fırından çıkan milföylerin arasına muhallebiden sıkalım.
  • İkiye böldüğümüz çileklerinde kenarlarına koyup servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder