Çilekli Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet milföy
- 10-15 adet çilek
Üzerine
- Pudra şekeri
Muhallebi için
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Çilekli Milföy Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Milföyleri 2 parçaya bölüp üzerine eritilmiş tereyağ sürelim.
- İkiye kapatıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Tencereye muhallebi için sırasıyla süt,yumurta,şeker,un,nişasta ekleyip hafif ateşte çırpalım göz göz olunca vanilin ve tereyağ ekleyip çırpalım.
- Koyulaşan muhallebiyi kapatalım.
- Fırından çıkan milföylerin arasına muhallebiden sıkalım.
- İkiye böldüğümüz çileklerinde kenarlarına koyup servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder