27 Ekim 2023 Cuma

Damak Çatlatan Kadayıflı Kek Tatlısı (Püf Noktaları İle) Tarifi

 

Damak Çatlatan Kadayıflı Kek Tatlısı (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 250 gram yaş kadayıf
  • 3-4 yemek kaşığı ceviz (daha fazla koyabilirsiniz ben bu kadar koydum)
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti için ;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

    Damak Çatlatan Kadayıflı Kek Tatlısı (Püf Noktaları İle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kadayıfları elimizle küçük küçük parçalara ayıralım.
  • Ardından kaba un ve kadayıf hariç tüm malzemeleri koyup iyice çırpalım.
  • Unu ve kadayıfı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Hazır olan hamuru tepsiye döküp düzleyelim. 📌 kek hamuru gözünüze çok görünüp sakın büyük tepsiye dökmeyin çok ince olur çünkü içinde kadayıf olduğu için çok kabarmıyor. Görsellerdede olduğu gibi orta boy fırın tepsisi kullandım.
  • Hazır olan hamuru 150 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim.
  • 📌 pişmesine çok dikkat edelim üzeri kızarınca hemen alalım mesela ben üzeri kızarmaya başlayınca yanmasın diye fanı kapatıp sadece üstünü pişirdim.
  • Şerbeti yapacağımız tencereye toz şekeri ve suyu koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • 10 dakika kadar kaynadıktan sonra şerbete limon suyunu ekleyip 3-4 dakika kadar daha kaynatalım.
  • Tatlımızı fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Ve soğuyunca şerbeti dökmeden önce keselim şerbet ve tatlı hazır. 😊.
  • 📌 tatlıyı ilk sıcağı geçince şerbeti çok soğumadan onunda ilk sıcağı geçince tatlınım üzerine dökelim eğer çok fazla soğursa içinde kadayıf olduğu için sert olabilir.
  • Tatlıyı şerbeti çekene kadar dinlenmeye bırakalım tatlımız hazır afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder