Damak Çatlatan Kadayıflı Kek Tatlısı (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 250 gram yaş kadayıf
- 3-4 yemek kaşığı ceviz (daha fazla koyabilirsiniz ben bu kadar koydum)
- 1,5 su bardağı un
Şerbeti için ;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon suyu
Damak Çatlatan Kadayıflı Kek Tatlısı (Püf Noktaları İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kadayıfları elimizle küçük küçük parçalara ayıralım.
- Ardından kaba un ve kadayıf hariç tüm malzemeleri koyup iyice çırpalım.
- Unu ve kadayıfı ekleyip iyice karıştıralım.
- Hazır olan hamuru tepsiye döküp düzleyelim. 📌 kek hamuru gözünüze çok görünüp sakın büyük tepsiye dökmeyin çok ince olur çünkü içinde kadayıf olduğu için çok kabarmıyor. Görsellerdede olduğu gibi orta boy fırın tepsisi kullandım.
- Hazır olan hamuru 150 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim.
- 📌 pişmesine çok dikkat edelim üzeri kızarınca hemen alalım mesela ben üzeri kızarmaya başlayınca yanmasın diye fanı kapatıp sadece üstünü pişirdim.
- Şerbeti yapacağımız tencereye toz şekeri ve suyu koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- 10 dakika kadar kaynadıktan sonra şerbete limon suyunu ekleyip 3-4 dakika kadar daha kaynatalım.
- Tatlımızı fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Ve soğuyunca şerbeti dökmeden önce keselim şerbet ve tatlı hazır. 😊.
- 📌 tatlıyı ilk sıcağı geçince şerbeti çok soğumadan onunda ilk sıcağı geçince tatlınım üzerine dökelim eğer çok fazla soğursa içinde kadayıf olduğu için sert olabilir.
- Tatlıyı şerbeti çekene kadar dinlenmeye bırakalım tatlımız hazır afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder