Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Damak Çatlatan Kadayıflı Kek Tatlısı (Püf Noktaları İle) Tarifi

 

Damak Çatlatan Kadayıflı Kek Tatlısı (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 250 gram yaş kadayıf
  • 3-4 yemek kaşığı ceviz (daha fazla koyabilirsiniz ben bu kadar koydum)
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti için ;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

    Damak Çatlatan Kadayıflı Kek Tatlısı (Püf Noktaları İle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kadayıfları elimizle küçük küçük parçalara ayıralım.
  • Ardından kaba un ve kadayıf hariç tüm malzemeleri koyup iyice çırpalım.
  • Unu ve kadayıfı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Hazır olan hamuru tepsiye döküp düzleyelim. 📌 kek hamuru gözünüze çok görünüp sakın büyük tepsiye dökmeyin çok ince olur çünkü içinde kadayıf olduğu için çok kabarmıyor. Görsellerdede olduğu gibi orta boy fırın tepsisi kullandım.
  • Hazır olan hamuru 150 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim.
  • 📌 pişmesine çok dikkat edelim üzeri kızarınca hemen alalım mesela ben üzeri kızarmaya başlayınca yanmasın diye fanı kapatıp sadece üstünü pişirdim.
  • Şerbeti yapacağımız tencereye toz şekeri ve suyu koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • 10 dakika kadar kaynadıktan sonra şerbete limon suyunu ekleyip 3-4 dakika kadar daha kaynatalım.
  • Tatlımızı fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Ve soğuyunca şerbeti dökmeden önce keselim şerbet ve tatlı hazır. 😊.
  • 📌 tatlıyı ilk sıcağı geçince şerbeti çok soğumadan onunda ilk sıcağı geçince tatlınım üzerine dökelim eğer çok fazla soğursa içinde kadayıf olduğu için sert olabilir.
  • Tatlıyı şerbeti çekene kadar dinlenmeye bırakalım tatlımız hazır afiyet şifa olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?