Erikli Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram (veya 2 büyük yemek kaşığı) tereyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 1 kase küp küp doğranmış erik
- İsteğe bağlı üzerine serpmek için iri parçalanmış ceviz
Erikli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı ve şekeri çırptım (veya mini bıçaklı robotta da karıştırabilirsiniz. ).
- Çırptığım şekerli tereyağını hamuru hazırlamak üzere geniş bir kaba alın.
- Yumurta, sıvı yağ,yoğurt ekledim, sonra da un,kabarma tozu, vanilin üçlüsünü kontrollü ekleyerek kolayca parçalanan kıvamda tart hamurunu yaptım.
- Hamurun ufak 1 avuç kadarını eriklerin üzerine rendelemek için bir ayırdım.
- Tart kabını tereyağ ile iyice yağladım ve tabana hamuru elimle bastırarak yaydım.
- Başrolumüz mor erikleri serpip üzerilerine hafiften şeker serpiştirip, en son hamurun ayırdığım kısmını da eriklerin üzerine elimle parçalayarak serptim.
- Üzerine birkaç cevizin iri kıyım parçası da yakışıyor.
- 180 derece alt üst ayarda üzerindeki hamur parçaları pişip pembeleşene kadar pişiriyoruz yaklaşık 25 dk da pişti benimki.
Notlar: mor eriğin biraz mayhoş tadı tatlıyi dengeliyor ve görsel olarak mor eriklerin rengi de çok yakışıyor tarta.
Sıvı yağ olarak istediğiniz yağı kullanabilirsiniz. Ben soğuk sıkım zeytinyağımdan kullanıyorum hep. Ayçiçek ceviz findık veya hindistan cevizi yağı da olabilir.
Un olarak normal ve hindistan cevizi unuyla karışık da denedim, ikisi de güzel oldu. Bu tarif glutensiz un ile de yapılabilir.
Tart kalıbı olarak emaye kullanıyorum daha hızlı pişiyor bence.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder