27 Ekim 2023 Cuma

Fırında Közlenmiş Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Fırında Közlenmiş Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bal kabağı ( hokkaido )
  • 2 adet patates
  • 2-3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-1,5 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu
  • 100 ml krema
  • Küçük parça taze zencefil ( rendelenmiş )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Fırında Közlenmiş Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını ister soyun ister soymadan isteğe bağlı.Bal kabağını ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıp dilimler halinde kesip küp küp doğrayın.
  • Havuçlarında küp halinde doğrayın.
  • Soğanı dörde bölün sarımsakları bütün veya ikiye kesip, yağlık kağıt serili tepsiye alıp üzerine biraz zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biber serpip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dk közleyin.
  • Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye alın üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz kavurun.
  • Üzerine sebze suyunu ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirin. (sebze suyu için 1 tatlı kaşığı sebze tozu 1-1,5 litre sıcak su ile karıştırıp ekleyin).
  • Fırından közlenmiş sebzeleri alıp çorbaya ekleyip tuz, karabiber ve rendelemiş zencefil ekleyip 8-10 kaynatın.
  • Daha sonra kremayı ekleyip, blenderden geçirip kıvamına göre sıcak su eklemesi yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder