Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Fırında Közlenmiş Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Fırında Közlenmiş Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bal kabağı ( hokkaido )
  • 2 adet patates
  • 2-3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-1,5 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu
  • 100 ml krema
  • Küçük parça taze zencefil ( rendelenmiş )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Fırında Közlenmiş Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını ister soyun ister soymadan isteğe bağlı.Bal kabağını ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıp dilimler halinde kesip küp küp doğrayın.
  • Havuçlarında küp halinde doğrayın.
  • Soğanı dörde bölün sarımsakları bütün veya ikiye kesip, yağlık kağıt serili tepsiye alıp üzerine biraz zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biber serpip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dk közleyin.
  • Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye alın üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz kavurun.
  • Üzerine sebze suyunu ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirin. (sebze suyu için 1 tatlı kaşığı sebze tozu 1-1,5 litre sıcak su ile karıştırıp ekleyin).
  • Fırından közlenmiş sebzeleri alıp çorbaya ekleyip tuz, karabiber ve rendelemiş zencefil ekleyip 8-10 kaynatın.
  • Daha sonra kremayı ekleyip, blenderden geçirip kıvamına göre sıcak su eklemesi yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?