27 Ekim 2023 Cuma

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 dolu yemek kaşığı mayonez
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz
  • Tuz

    Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.
  • Rendelenmiş havuçlar ilave edilip yaklaşık 5 dk kadar kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika (ocağı yüksek ateşte açarak havuçları yakmamaya dikkat etmelisiniz. )❗️
  • Ayrı bir kasede yoğurt,mayonez, tuz ve ezilmiş sarımsak eklenerek çırpılır.
  • Soğuyan havuçlar ve ceviz yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  • Havuç tarator servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder