Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük boy havuç
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 dolu yemek kaşığı mayonez
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz
- Tuz
Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.
- Rendelenmiş havuçlar ilave edilip yaklaşık 5 dk kadar kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika (ocağı yüksek ateşte açarak havuçları yakmamaya dikkat etmelisiniz. )❗️
- Ayrı bir kasede yoğurt,mayonez, tuz ve ezilmiş sarımsak eklenerek çırpılır.
- Soğuyan havuçlar ve ceviz yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Havuç tarator servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder