Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 orta boy kabak
- 1 orta boy patates
- 2-3 yeşil biber (ben bi yeşil bi kırmızı küçük kapya doğradım)
- 1 orta boy soğan
- 3 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı un ( cıvık değil biraz katı olması ona göre ayarlarsınız)
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için;
- Yoğurt
Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları, patatesi ve soğanı bi kaba rendeleyelim.
- Üzerine yumurtayı kıralım.
- Doğranmış biberleri ekleyelim karıştıralım.
- Maydanoz, dereotu ,tuz, karabiber ve pul biber ekleyelim (göz kararı).
- Unu ekleyelim karıştıralım.
- Cıvık oldukça göz kararı un ekleyebilirsiniz.
- Kızgın yağda kaşıkla harçtan döküp kızartmaya başlayalım.
- Bie tabağa peçete koyup (yağını emmesi için) kızaran mücverleri tabağa alalım harç bitene kadar işlemi yapalım.
- Kızartma işlemi bitince mücverlerin üzerini başka bi tabakla kapatalım kurumasın.
- Yoğurtla beraber servis yapalım.
- İsterseniz üzerine gezdirin isterseniz. İsterseniz yoğurda batırarak yiyin tercih sizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder